Olay dün akşam saat 23:50 sıralarında İzmir İli Foça İlçesi Aslan Burnu kuzeyinde meydana geldi. Burada lastik botla Yunanistan açıklarına geçmeye çalışan göçmenlerin botu, patlayarak su almaya başlaması sonrasında yardım talebinde bulundu.

Yardım talebi sonrasında İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen 2 sahil güvenlik botu ve 1 sahil güvenlik helikopteri bölgeye intikal etti.
Arama tarama faaliyetleri sonrasında ilk olarak göçmenlerin içerisinde bulunduğu botun mevkii tespit edildi.

Ardından botun patlayarak su aldığının görülmesi üzerine göçmenlerin can kaybına engel olmak maksadıyla  Sahil Güvenlik Helikopteri tarafından denize kurtarma platformu atılmış ve arama kurtarma operatörü bir personel denize indirilmiştir.
Göçmen botundan denize düşen bir göçmen, arama kurtarma operatörü tarafından can salı üzerine alınarak sağ olarak kurtarıldı.

Müteakiben, lastik botta bulunan diğer göçmenler bölgeye ulaşan, Sahil Güvenlik Botu üzerine alınarak kurtarıldı. Göçmenlerin kurtarılmasından kısa bir süre sonra kullandıkları lastik botun ise battığı kaydedildi.

Kurtarılan göçmenlerin ifadelerinden alınan bilgiye istinaden kayıp başka bir göçmen olmadığı öğrenilirken arama kurtarma faaliyetleri sona erdiği kaydedildi.

Denizden kıl payı sağ kurtarılan 13 Afganistan, 8 Suriye, 6 Sierra Leone, 6 Angola, 3 Eritre, 2 Mali, 1 Irak, 1 Somali,1 Komorlar uyruklu olmak üzere toplam 41 göçmen Foça’ya götürüldü.

GEÇEN SENE 13 GÖÇMEN ÖLMÜŞ, 12’Sİ KAYBOLMUŞTU
Hatırlanacağı üzere geçen sene aynı bölgede meydana gelen benzer bir olayda 13 göçmen hayatını kaybetmiş, 12 göçmen ise kaybolmuştu...