Trabzon’un en fazla istihdam sağlayan sektörlerinden olan fındık fabrikalarında, fındık seçme elemanı olarak çalıştırılacak bayanlar için Trabzon Ticaret Borsası’nın (TTB), İŞ-KUR ve Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğinde açtığı Fındık Seçme Elemanı Yetiştirme Kursları’nın dördüncüsü Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde başladı.

 “UMEM BECERİ’ 10” diye adlandırılan “Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Projesi” kapsamında, asgari 24 kişi ile başlayan fındık seçme elemanı yetiştirme kursuna en az ilkokul mezunu olan bayanlar katıldı.

Hafta içi 5 saat olmak üzere ( 17.00-22.00) 4 hafta sürecek teorik kurslarda; İş Güvenliği İşçi Sağlığı, İş Hayatında iletişim, Kişisel Gelişim, Gıdalarda Hijyen ve Sanitasyon ile Gıdalarda nitel ve nicel analizler gibi modülerden oluşan toplam 100 saatlik modüler eğitim programı uygulanacak.

Kurs bitiminde yapılacak sınav sonrasında başarılı olanlara kurs bitirme belgesi verilecek. Bunun yanında 2 hafta süreyle fındık kırma ve işleme fabrikalarında staj görecek olan kursiyerler, başarılı olmaları halinde fabrikalarda istihdam edilecek.

Daha önce açılan 3 kursa katılan 90 kursiyerin büyük bölümü halen fındık fabrikaları ve işleme tesislerinde istihdam ediliyorlar.