Gündem dışı konulardan olan Oryantiring Federasyonunun 15-16 Nisan tarihlerinde yapılacak olan müsabakalar için Ortahisar Belediyesinden paydaş olunması gündeme alındı. Söz alan Meclis Üyesi Ufuk Hoş “Bu yarışmalar daha önce 3 şehirde yapıldı 4’üncü ulusal yarışmaların Trabzon’da yapılması talep edildi. Önce ulusal sonra uluslararası olarak yapacağız. Bunun bütçesinin karşılanması. Kültür müdürlüğü ve Ortahisar Belediyesi ortak olarak yapacak.  Bu kalıcı bir şey. Çokta eğlenceli bir spor.” dedi. Bu paydaşlığın harita ve kadastro olarak olacağı belirtildi.

Konuyla ilgili söz alan Davut Çakıroğlu “Bizim kaynaktan olmayan bir şey dilimizi biraz melezleştiriyoruz. Bende yabancı kökeninden anlamaya çalıştım. Aslında bizim dilimizdeki daha güzel. En azından bu noktada bu ve buna benzer şeyler Türkçesini koyarak bunları yaparsak. Ben kültürümüze hem dilimize hizmet etmiş oluruz.” dedi

Cevap veren Meclis Başkanı Genç “Bizde bu projenin bir paydaşı olacağımız için o anlamda daha slogandık bir şey koyabiliriz.” dedi.

Meclisin paydaş olması oy birliğiyle kabul edildi.