Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde partililer Çatı Adayı İhsanoğlu için toplandıTrabzon Gazeteciler Cemiyetinde bir araya gelen parti temsilcileri, Çatı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için basın açıklamasında bulundu. Demokrat Parti İl Başkanı Ali Akar, Demokrat Sol Parti İl Başkanı Hadiye Solmaz, Bağımsız Türkiye Partisi İl Başkanı Nihat Hekimoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yavuz Karan ve Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Muammer Demeli’nin bir araya geldiği toplantıda açıklamayı DP İl Başkanı Akar yaptı. Akar ‘Türkiye siyasetinde yer alan 8 büyük siyasi parti, Türkiye’nin sivil toplum kuruluşları, toplum katmanları ile yaptığı görüşmeler sonucunda Cumhurbaşkanı adayı nitelikleri üzerinde görüş birliğine varmışlardır.

Büyük Uzlaşı

Bu nitelikleri üzerinde barındıran Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu Cumhurbaşkanı adayı göstermek üzere bir uzlaşma içersine girmişlerdir. Türkiye ilk kez toplumsal büyük bir uzlaşıya imza atmıştır. Bu seçimlerde hiçbir partinin Cumhurbaşkanını seçmiyoruz. Bizler Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanını seçiyoruz.

Adayımızın Siyasi Kimliği Yok

Adayımız hiçbir siyasi kimliği olmayan, hiçbir siyasi partiye üyeliği bulunmayan Anayasamızın istediği tarafsız bir Cumhurbaşkanı adayıdır. Bulunduğumuz noktada sağcı, solcu, İslamcı, milliyetçi, laik, anti laik tüm grupların mensupları, bu mensubiyet bağlarını bir kenara bırakarak Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun arkasında ki yerini almak durumundadır.

Sandığa Gitmek Vatan Borcudur

Sandığa gitmek ve Sayın İhsanoğlu’na oy vermek bir vatan borcudur. Bu kadar net konuşuyoruz. Seferberlik ağırlığında milletimizi sandığa gitmeye davet ediyoruz. Bilinmelidir ki bu seçi normal seçim değildir. Türkiye’nin kaderi seçim olacaktır. Cumhuriyetimize tamam mı, devam mı? denileceği bir seçimdir. ‘ şeklinde ifade etti.