Gürpınar Belde Hastanesi doğa manzaralı katına taşınarak beş yıldızlı otel konforunda  hizmet vermeye başlayan Of Diyaliz Merkezine yeni  alınan 6 adet diyaliz cihazi yöre halkının hizmetine sunuldu. 

Diyaliz merkezinin taşınması ve hayırseverlerin destekleri alınarak yeni cihazlarının hastane bünyesinde kazandırılması  esnasında gösterdikleri üstün gayretten dolayı Of Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İdris Kurtuluş ve sağlık çalışanlarına teşekkür ederek kendilerini başarı belgesiyle ödüllendiren Of Kaymakamı Tuncay Sonel, tüm sağlık çalışanlarımızın özverili çalışmaları sonucunda, standartlara uygun modern yeni bir dializ merkezi hazırlanarak yöre halkımızın hizmetine sunuldu. Yeni cihazlarımız da bugün itibariyle hizmet vermeye başladı. Yöremize ve yöre insanımıza hayırlı uğurlu olsun dedi.

Yeni alınan cihazlarımızla birlikte toplam  14 adet diyaliz cihazı ile hizmetlerine devam ettiklerini belirten Of Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.İdris Kurtuluş, günlük üç seans ile haftada toplam 84 hastaya hizmet verebilecek kapasiteye ulaştıklarını belirterek,  Of diyaliz ünitesinin kurulan  ilk gününden bu güne kadar gelişen süreçte emeği geçen herkese  teşekkürlerimi sunuyorum dedi.

 Gürpınar Belde Hastanesinde toplam 700 m2 alan ayırılarak oluşturulan diyaliz merkezinde, 20 m2 hasta kabul ve dinlenme alanı, yatak başına 7 m2 düşecek şekilde 8 kişilik, 5 kişilik ve 1 adet hepatit B hastalar için olmak üzere 3 adet diyaliz salonu, Acil bakım ve tedavi odası, her bir hasta için ayrı ayrı olmak üzere giyinme ve soyunma odaları, özürlü tuvaleti, Hepatit B’li hastalar için özel lavoba ve tuvalet,  özel olarak hazırlanmış Acil müdahale ve tedavi odası, 2 adet hasta asansörü, idari bölüm, hemşire ve doktor odası ile, şu veya bu sebepten dolayı evlerine gidemeyecek durumda kalacak hasta ve yakınlarına ait misafir konaklama odaları bulunmaktadır.