61SAAT HABER SERVİSİ

ÇYDD Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Osmanağaoğlu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Trabzon tarih ve kültür kentidir. Kuşkusuz ki boş bir böbürlenmenin ötesinde bir gerçeğin anlatımıdır bu. Peki, tarih ve kültür kenti olma özelliğini öne çıkaracak, geliştirecek ve yeni kuşlaklara aktaracak bir çabanın içinde miyiz?” dedi.

ÇYDD olarak bilimsel düşünen çağdaş bireylere ulaşmak amacıyla 25 yıldır Trabzon’da eğitim ve kültür alanında birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini söyleyen Osmanağaoğlu; “amacımız bu faaliyetlerle, tarih, kültür ve sanat kenti olan Trabzon halkını ve burada okuyan öğrencilerimizi, ülkemize mal olmuş şair, yazar ve gazeteci dostlarımızla bir araya getirmektir” vurgusu yapıldı.  “Hayatında hiçbir kitap fuarına gitmeyen ne olduğunu bilmeyen ya da hiçbir yazar, şair ve gazeteciyi yakından tanımayan insanların özellikle gençlerimizin onlarla kaynaşmasını sağlayıp yeni ufuklar açmalarına yardımcı olma isteğindeyiz” dedi. 

Nilgün Osmanağaoğlu’ndan sonra kürsüye gelen Ömer Güner’in çocuklarından Hayri Güner “hepinize geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum.  Bir teşekkürü de ÇYDD başkanına, yönetim kurulu üyelerine ediyorum. Ergun Atay’dı sanıyorum, bir cenaze de konuşması yapmıştı. Mezar taşlarının da bir doğum bir de ölüm tarihi vardır ya arasında da kısa bir çizgi vardır yaşam işte budur. Bu gün görüyoruz ki Ömer Güner hala yaşıyor” diyerek duygularını belirtti.

Daha sonra Osmanağaoğlu Eski CHP Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ve Düzköy belediye başkanı Abidin Çelik ile beraber kurdeleyi keserek kitap şöleninin açılışını gerçekleştirdi.

Eski Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ise; “ÇYDD geleneksel olarak gerçekleştirdiği etkinliklere katılmaktan her zaman mutluluk duyuyorum” dedi. Ülkemizin önde gelen yazarlarının sanatçılarının Trabzon’a gelmesi insanımızla buluşturulması Trabzon için önemli bir kazanç olduğunu söyleyen Canalioğlu; “bu insanların halkımızla bilgi birikimini paylaşması ve kitaplarını imzalatması, tanıtması güzel bir olay bu etkinliği düzenleyen ve katılan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ömer Güner’in hayatının anlatıldığı belgeselin izlenmesiyle devam eden şölene halkın ilgisi büyüktü. 

2 Aralık Pazar günü saat 21.00 a kadar 25 stand, 50 yayınevi ve 40 yazar, sanatçı ve gazeteci konuklarıyla beraber Trabzon halkıyla bir arada olacak.