Törene Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Bulancak Belediye Başkanı Kadir Aydın, Bulancak Kaymakamı Tayfur Elbasan, Bulancak Müftüsü Şaban Sadan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Emür ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Bulancak Belediye Başkanı Kadir Aydın, "Burası çocukluğumuzun geçtiği bir yerdi. Bu köyde fındık zamanı teleferiklerle, sırtımızda fındık çuvalları taşıyorduk. Bu yolun ve köprünün yapılması ile birçok vatandaşımız rahat etmiş oldu. Hükümetimizin Köydes'le birlikte aktardığı ödenekler sayesinde bu köprüyü ve yolu halkımızın kullanımına açtık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

"Bir Hint atasözü derki, 'Tanrı insanı insana hizmet etsin' diye yaratmıştır" diyen Vali Dursun Ali Şahin ise "Peygamberimizin de dediği gibi insanlara hizmet en önemli görevdir. Bu güzel hizmetin açılışı için burada bulunuyoruz. İnsanları yerli yerinde barındırmak bizim hedefimizdir. Göç ettirmeden orada şehrin imkanlarını köylüye sağlayarak orada ikamesini sağlamak en doğru olanıdır. Geldiğimden bu yana elimizden geldiği kadar uğraşıyoruz. Yaklaşık 200 köy ziyaret ettim. insan hakikaten gezerek çok şey öğreniyor. Makamında oturarak o kadar şey göremiyor. Ben dolaşarak görev yapmanın daha faydalı olduğuna inanıyorum. yine diyorum Giresunlular Allah'ın sevdiği kullarıdır. Burada ağaçların altında bulunan taşlar kaya değil, onlar maden, maden hepsinin bir değeri var. Hiçbir şey boşuna yaratılmamıştır. Zamanı gelir o maden altın değerinde olur. Üstü yemyeşil ağaç olan kayaların hepsi bir değer ifade eder" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Şahin ve beraberindekiler Yeniköy Köprüsü'nün açılışını yaparak tören sona erdi.