Örgüte üye olmaktan cezaevinde bulunan hasta tutuklu 43 yaşındaki Necman Öner’in 85 yaşındaki babası Mehmet Öner, kimseyle asla bir alıp veremedikleri olmadığını belirterek herkesin ailelerini çok iyi tanıdığını söyledi. Oğlunun cezaevine girmesiyle birlikte aile olarak zor günler geçirdiklerini dile getiren Mehmet Öner,

“Oğlum cezaevine düşmeden önce de mide rahatsızlığı bulunuyordu. 6 nüfusu bulunmaktadır. Sağlık durumu her geçen gün kötüye gidiyor. Adalet istiyorum. Allah rızası için oğlumu serbest bırakın” dedi.
18 yaşındaki kızı Jiyan Öner ise, babasının cezaevine girmeden önce ve cezaevinde bulunduğu süre içersinde çekilen fotoğraflarını göstererek sağlık durumunun kötüye gittiğini belirtti. Öner, “Babam cezaevine girmeden önce de sürekli hastanelerdeydi. Babamın refakatçisi olarak sürekli ben yanındaydım. Evin en büyük çocuğu benim ve 6 kardeşiz. Babamın hem mide rahatsızlığı var hem de son zamanlarda kalp rahatsızlığı başladı” diye konuştu.

“NE OLUR HASTA BABAMI SERBEST BIRAKIN”
Hasta babalarının bir an önce tahliye edilmesini haykıran evin en büyük çocuğu Jiyan Öner, “2012 yılı Haziran ayında evimize yapılan baskın sonucunda babam gözaltına alındı. Yaklaşık bir hafta emniyette tutuldu. Gözaltında bulunduğu sırada darp edildi. Darp sonucunda babam sol tarafından felç geçirdi. Sonra babam Van F Tipi Cezaevi’ne götürüldü. Burada 2 yıl kaldı. Tüm kardeşlerim maddi imkansızlıklar nedeniyle babamı ziyaret etmeye gidemesek de annemle 2 kardeşim gidiyorduk. Daha sonra babamı Trabzon E Tipi Cezaevi’ne sürgün ettiler. Biz daha önce 3 kardeş babamı ziyaret etmeye giderken şimdi sadece benle annem babamı ziyaret etmeye gidiyoruz” ifadelerini kullandı.

“BABAMIN DURUMU HER GEÇEN GÜN KÖTÜYE GİDİYOR”
Babasının sağlık durumunun her geçen daha da kötüye gittiğini belirten Öner, “Babamın hastalığı cezaevinde her geçen gün daha da ilerliyor. Bakın fotoğraflarını gösteriyorum. Babamın cezaevine girmeden önceki hali ve cezaevindeki halini görüyorsunuz. Babamın tahliye edilmesini istiyorum. Babam zaten tahliye edilirse dahi hasta olduğu için hiçbir iş yapamaz. En azında babamı serbest bıraksınlar ki hastanelerde tedavi edelim. 15 ayrı raporu olmasına rağmen babam tahliye edilmiyor. Allah rızası için sesimize kulak verin, babamızı tekrar aramızda görmek istiyoruz. Her çocuk gibi bizlerde babamızla bir arada olmak istiyoruz. Yaşıtlarımızı babalarıyla birlikte gördüğümüzde içimiz yanıyor, ağlıyoruz ve psikolojimiz bozuluyor. Bakın 3 yıldır bayrama buruk giriyoruz. Devlet büyüklerine sesleniyoruz, hasta babamızı serbest bırakın” şeklinde konuştu.