KTÜ rektörlüğüne, Prof Dr Hamdullah Çuvalcı atandı..

MEMUR SEN’İN TERCİHİ Mİ?

Bu atamada hemen Memur-Sen’in tercihi olarak yorumlanmaya başlandı.. Oysa gerçek öyle değil.. Memur-Sen’in bu atamada dahli ve etkisi olmadı.. Atamanın gizli gücü, Cumhurbaşkanlığı nezlinde Asım Aykan oldu.

REVİ DE DESTEK VERDİ!

Bu arada aynı meslekten olması nedeni ile Ak Parti il başkanı Haydar Revi’de Çuvalcı'ya desteğini verdi.. Bu destek de atamada önemli rol oyladı.

KTÜ’DEKİ NABIZ!

Öte yandan KTÜ içinde de öğretim üyeleri arasında YÖK bir değerlendirme yaptı.. YÖK inandırıcılığına ve objektif  değerlendirme yapacağına inandığı öğretim üyelerine de rektör adaylarını sordu.. Bu kulvardan da Çuvalcı adı öne çıktı..

MAKİNE MÜHENDİSLERİ ODASININ ETKİNLİĞİ!

Trabzon’da güçlü bir etkinliği olan STK’lardan Makine Mühendisleri Odası da bu atamada lobi olarak etkili oldu.. Oda her platformda Çuvalcı  atamasının yapılması için büyük çapa sarfetti.

MİLLETVEKİLLERİ DE OLUR DEDİ!

Trabzon Milletvekilleri de Hamdullah Çuvalcı için olumlu referans verdi. Vekillerin bu referansı da etkili oldu.

ÇAĞDAŞ MUHAFAZAKAR!

Hamdullah Çuvalcı ile ilgili olarak kampüse yapılan değerlendirme şöyle.. Çağdaş muhafazakar.. Yani şu anki AK Parti felsefesine düşüncesine yakın isim..Hiç bir cemaat ile ilişkisi olmadı..Çuvalcı, imam hatip kökenli de değil.. Trabzon’da doğup büyümüş.

YILLAR SONRA TEKNİK ADAM!

Adı teknik üniversite olan KTÜ’ye uzun yıllardan sonra bir teknik bilim insanının rektör olarak atanması da şehirde olumlu karşılandı..12 Eylül öncesi Erdem Aksoy ile başlayan bu özellikle atama 12 Eylül darbesi ile  son buldu.. Türkay Tüdeş ile yeniden teknik üniversite ruhuna uygun bir seçim yapılırken ardından hep TIP’çıların atamasının yapılması üniversiteyi teknik özelliğinden uzaklaştırdı yorumu yapıldı..

HAMDULLAH ÇUVALCI'NIN ÖZELLİKLERİ

-Bütün akademik kariyerini KTÜ’de yaptı
-KTÜ’nün sorunlarını biliyor
-KTÜ’deki bilimsel çalışmaları ile öne çıktı
-Şehir ile ilişkisi üst düzeyde
-Şehirde doğru, şehirde büyüdü.. Sokaklarını havasını çok iyi biliyor
-Tam bir Trabzonlu..
-Bir teknik adam olarak Rahmetli Prof Dr Necmetin Erbakan’ı anlatan bir dizi konferansları oldu..

Son Dakika! KTÜ'nün yeni rektörü Hamdullah Çuvalcı oldu