Yeniden merhaba… Bundan böyle Türkiye’nin en çok tıklanan sitelerinden biri olan 61saat.com’da zaman zaman sizlerle buluşacağız. Öncelikle bize bu fırsatı sunan çok değerli Erhan Esaspehlivan kardeşime ve mesai arkadaşlarına şimdiden teşekkür ediyorum.

***

Türkiye, tartışmalarıyla birlikte bir seçimi daha geride bıraktı. 31 Mart Yerel Seçimleri belki bir mahalli idareler seçimleriydi ancak siyasetin unsurları tarafından bambaşka bir kimliğe büründürüldü. Öyle ki sandıklar kapandı oylar sayıldı ama tartışmaları hala bitmedi. Bitecek gibi de görünmüyor.

Ancak son bir haftada öylesine gelişmeler yaşandı ki toplumun büyük bir kesimi korkmaya başladı. Bir yandan ekonomik gelişmeler, bir yandan sosyal gelişmeler, bir yandan siyasi gelişmeler ve diğer yandan ise dünyadaki gelişmeler adeta başımızı döndürdü.

Bakın dünyada sadece bir haftada neler oldu?

***

15 Nisan Pazartesi günü; Fransa’nın Başkenti Paris’te bulunan 674 yıllık Notre-Dame Katedrali çıkan yangından büyük hasar gördü.

15 Nisan Pazartesi günü; TÜİK tarafından Ocak ayı işsizlik rakamları açıklandı. Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2019 yılı Ocak döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 1 milyon 259 bin kişi artarak 4 milyon 668 bin kişi oldu. İşsizlik oranı 3,9 puanlık artış ile %14,7 seviyesinde gerçekleşti.

16 Nisan Salı günü; Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump ile Başkent Washington'da bir araya geldi.

16 Nisan Salı günü; AK Parti İstanbul seçimlerinin iptali ve yenilenmesi için YSK'ya olağanüstü itiraz dilekçesini sundu.

17 Nisan Çarşamba günü; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, mazbatasını almasının ardından Saraçhane'de bulunan İBB binasına gelerek, Mevlüt Uysal'dan görevi devraldı.

17 Nisan Çarşamba günü; Dünya İnsaniyet Forumunca (World Humanitarian Forum) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a, insani yardımlara ilham verici çalışmalarından dolayı Londra'da düzenlenen törenle "Fark Yaratan" (Changemaker) ödülü verildi.

19 Nisan Cuma akşamı; Yine bağrımız yandı… Yine ocaklara ateş düştü. Hakkari'de, Irak sınırında güvenlik güçlerimizle PKK'lı hain teröristler arasında çıkan çatışmada 4 askerimiz şehit olurken, 6 askerimiz de yaralandı.

19 Nisan Cuma günü; İstanbul 4. İdare Mahkemesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İBB veri tabanı kayıtlarının elektronik olarak kopyalanmasına yönelik talebine, 'yürütmeyi durdurma' kararı verdi. İBB'den yapılan açıklamada "Tebligat yapılınca gereği yapılacaktır" ifadeleri kullanıldı

19 Nisan Cuma günü; Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, seçim tartışmasının geride bırakılarak ekonomi ve güvenlik başta olmak üzere asıl maddelere odaklanılması çağrısı yaptı. Erdoğan, "“Dönem kızgın demiri soğutma, musafahalaşma, kucaklaşma, birlik ve beraberliğimizi yeniden perçinleme dönemidir. Önümüzdeki 4,5 yıllık süreçte gayemiz milletimizin refahını artırmak, Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştırmaktır. Ülkemizin bekasını ilgilendiren meselelerde, siyasi görüş ayrılıklarımızı bir tarafa koyarak, 82 milyon hep birlikte Türkiye İttifakı olarak hareket etmeliyiz." dedi.

20 Nisan Cumartesi; Askeri darbe yapılan Sudan'da savcılar, ülkenin devrik lideri Ömer El Beşir'in evinde, 130 milyon doları aşkın nakit para bulunduğunu ve El Beşir'in kara para aklama suçlamasından da soruşturulacağını açıkladı.

21 Nisan Pazar günü; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Türkiye ittifakı olarak hareket etmeliyiz" sözüne tepki gösterdi. Bahçeli; "Bahçeli, “Türkiye İttifakı’ndan bahsetmek kafamızdaki soru işaretlerini çoğaltmıştır. Ülke bazlı siyasi bir ittifak olamaz. Bizim ittifakımız cumhurladır, bizim ittifakımız AKP’li kardeşlerimledir. Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye İttifakı ile neyi kasetttiğini elbette bilemeyiz. Ama konunun zillet ittifakı tarafından istismar edildiğini görüyoruz. Bizim inandığımız Cumhur İttifakı’dır. Bizim amacımız milli bekayı sonuna kadar yaşatmaktır. Cumhur İttifakı’na yönelik sabotajlara fırsat vermemektir.” dedi.

21 Nisan Pazar günü; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “YSK’nın 7 asil 4 yedek üyesi zillete göz yumamaz. İstanbul’da seçim tekrarı beka meselesidir.” dedi.

21 Nisan Pazar günü; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesinde bir grubun saldırısına uğradı. Kılıçdaroğlu'nun durumunun iyi olduğu öğrenilirken, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da CHP Lideri'yle birlikte güvenliğin sağlandığı eve geldi. Çevre güvenliğinin sağlanmasının ardından ise Kılıçdaroğlu, zırhlı bir araçla evden çıkarıldı. Başlatılan soruşturma kapsamında saldırganlardan 6'sının kimliği belirlendi.

21 Nisan Pazar günü; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Maltepe sahilinde mehter ve dualar eşliğinde miting yaptı.

21 Nisan Pazar günü; Hıristiyan alemi Paskalya Bayramı'nı kutlarken, Asya ülkesi Sri Lanka'da sabah saatlerinde eş zamanlı olarak üç kilise ve üç otelde yaşanan şiddetli patlamaların ardından iki patlama daha meydana geldi. En az 207 kişinin öldüğü olaylarda iki Türk vatandaşı da hayatını kaybetti. Polis yaralı sayısının ise yaklaşık 450 olduğunu açıkladı.

10 Nisan’da 5,72 TL olan dolar 19 Nisan’da 5,83 TL oldu.

***

Dünyada yaşananlar gerçekten dikkat çekici.

Peki ya Türkiye’de yaşananlar…

Türkiye’de bunca gelişme yaşanırken bizim insanlarımız ne yapıyordu? Kenetlenmemiz gerekirken bizim sosyal medyada troller savaşı vardı. Takım tutar gibi siyasi parti tutan bazı beyinsizler ayrıştırıcı dilin daha da ötesine geçerek iç savaş çığırtkanlığı yapıyordu. Buradan ilgili tüm kurumlara çağrıda bulunuyorum. O trolleri bulun ve gereken cezayı verin. Türkiye bazı güçler tarafından bir tuzağa çekilmek isteniyor. Buna engel olun.

Aklımın kestiği kadarıyla SON 7 günün şifresi ‘TUZAK’tır. Tuzaktan tek kurtaracak olan Türkiye İttifakıdır. Türk Milleti İttifakıdır… (Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Gürcüsü... Hiçbirini diğerinden ayırt etmeden.) Ötekileştirmeden bir olmanın zamanı geldi de geçiyor bile…

Kalın sağlıcakla…