Rize'nin merkeze bağlı Gündoğdu beldesi Hamidiye Mahallesi'nde yaşayan Turgut ve Sevil Kazdal çiftinin iki çocuğundan biri olan Burcu (13), 3 yaşındayken beyin kanseri oldu. Uzun yıllar tedavi için hastaneye giden, bu süreçte 7 kez beyin ameliyatı olan Burcu, 10 yaşındayken ateşli hastalık geçirdi ve yürüme yeteneğini kaybetti. Tedavisi Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde sürdürülen Burcu'yu hastaneye babası sırtında götürüp getiriyor.
Turgut Kazdal,  yaptığı açıklamada, kızı Burcu'nun beyninde tümör bulunduğu için 7 kez ameliyat olduğunu söyledi.
Yaklaşık 3 yıl önce geçirdiği bir hastalık sonucu yürüme yeteneğini de kaybeden kızının sol gözünün görmediğini, idrarını göbeğinden yaptığını ifade eden Kazdal, ''Artık hiç yürüyemiyor. Evde sürünerek dolaşabiliyor. Eşim konuşma ve duyma engelli. Bu nedenle hasta kızımla ben ilgilenmek durumundayım. Her hafta fizik tedavi merkezine gidiyoruz. Kızımı evden sırtımda taşıyarak çıkarıyorum'' dedi.

     Kızının tekrar yürüyebilmesinin mümkün görülmediğini, idrarını normal olarak yapması için çok ağır bir ameliyat geçirmesi gerektiğini belirten Kazdal, doktorların, kızının idrarını normal olarak yapabilmesi için gerçekleştirilecek ameliyatı da ameliyattan sonra durumunun nasıl olacağından emin olamadıkları için yapamadığını kaydetti.
     Kendisinin de yaklaşık 4 yıl önce kan kanseri olduğunu ifade eden Kazdal, ''Ben de ameliyat geçirdim. Yeşil kartlı olduğumuz için bu tedavilerimizi yaptırabildik. Ancak yurt içinde nakil için uygun ilik bulunamadığı için yurt dışında araştırma yapılması gerekiyor. Ama bunun için yeşil kart kabul edilmiyor. Malulen emekli olmam için de yeterli prim günüm yok. Kızımın hastalığından dolayı sürekli sigortalı bir işte çalışamadım'' diye konuştu.
     Turgut Kazdal, kızı Burcu için aldıkları evde bakım ücreti ve eşinin 3 ayda bir aldığı engelli maaşı dışında gelirleri olmadığını belirterek, ''Kirada oturuyoruz. Sürekli hastanelere gidip geliyoruz. Bugüne kadar hayırseverlerin yardımıyla geldik'' diye konuştu.
     Burcu Kazdal da tek isteğinin akülü araba olduğunu belirterek, böylece dışarıda dolaşabileceğini söyledi.