Olcayto, sözlerine şu şekilde devam etti, “ Ülkemiz de kadının çağdaş ve özgür birey olması konusunda öncü olan kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün 1923 yılının 1 Mart’ında Latife Hanımı yasama dönemi açılışı nedeniyle yapılan oturumu izlemesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne getirerek o dönemin koşullarında nasıl bir çığır açtığını hatırlatıyoruz. Yine 1935 1 Mart’ında Türkiye Büyük Millet Meclisi 5.Dönemi çalışmalarına başlarken ilk kez 18 kadının milletvekili olarak meclis sıralarında yer aldığını belirtiyor, bu dev adımları atan Ulu Önderimizi şükranla ve minnetle anıyoruz.
Kadın gördüğü şiddetle, uğradığı haksızlıklarla, çileli koşullarıyla değil, toplum içindeki başarısıyla, fedakâr duruşuyla, yeni nesillerin yetişmesindeki olmazsa olmazlığıyla anılacağı bir Türkiye için çalışıyoruz.
Tüm çabamız kadınların insan hakları temelinde siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesi, toplumun bu gelişimi benimsemesi ve içselleştirmesi, bu değişim ve gelişimin de kadının ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarıyla taçlandırılması içindir. Dönüp ülkemize baktığımızdan bir utanç tablosuyla karşı karşıyayız.
2015 yılında 303
2016 yılında 328
2017 yılında 409 kadın cinayeti, 387 çocuğa cinsel istismar, 332 kadına cinsel şiddet uygulanmıştır. Kadının ayak seslerinin duyulmadığı, kadının eliyle yoğurmadığı hiçbir mücadele başarıya ulaşmamıştır. Bu nedenledir ki  kadın, omuzlarındaki yükün farkında olarak tüm anaç tavrıyla her kesimin sorumluluğunu kucaklamaktadır.
Ulu Önderimizin dediği gibi insan topluluğu kadın ve erkek denilen cinsten oluşur. Mümkün müdür ki bir cinsin yarısı toprağa zincirlerle bağlı kaldıkça öteki yarısı göklere yükselebilsin”