Giresun İlhan Özdemir Devlet Hastanesi’nde bir hafta tedavi gördükten sonra ambulansla beraber Güce ilçe merkezine kadar getirilen felçli hasta Hurşit Şen buradan köylüler tarafından yine karla kaplı köy yolları nedeniyle sal yapılarak omuzda taşındı. Yaklaşık 3 kilometre omuzda taşınan felçli hastanın kızı Hatice Şen ise yetkililere tepki gösterdi.
Hastaların acil durumu nedeniyle Valiliğe, Kaymakamlığa defalarca gitmelerine rağmen bir çözüm bulamadıklarını belirten Hatice Şen “Bir hafta önce köylülerimizin yardımı ile babamı hastaneye kaldırdık. Kaymakama giderek kar nedeniyle kapanan yolumuz yüzünden çektiğimiz çileyi anlatarak hastaneden taburcu olacak babam için yolun bir bölümünün en azından ulaşıma açılmasını istedik. Ancak kar nedeniyle kapanan yolun birkaç aydan önce açılamayacağını söyledi. Hastanede istediğimiz kadar kalamayız. Bir süre sonra taburcu olunca gönderiyorlar. Yol açılacak diye birkaç ay nerede bekleyecektik. Babam hastanede yatarken Valiliğe de gittim yine bir çözüm bulamadık. Çaresiz ambulansla ilçeye kadar getirilen hastamız buradan yine köylülerimizin yardımı ile eve getirildi. Sadece bu şekilde benim babam değil köyümüzde başka hastalarda omuzda taşındı” dedi.
Kaymakam Musa Evin ise yaptığı açıklamada “Bahsedilen Ergenekon Köyü’nün Yazlık Mahalle yolunda heyelan tehlikesi bulunmaktadır. Heyelan tehlikesi nedeniyle de yol ulaşıma açılamamıştır. Yolun ulaşıma açılması için hava şartlarının elverişli olması gerekir” ifadelerini kullandı.