Proje kapsamında bozuk ve kullanılmayan elektronik eşyalar ile 61 pil toplayan ve belirlenen yerlere teslim eden vatandaşların isimlerinin yer aldığı künyeli fidanlar belediyenin tahsis ettiği alana dikilecek.
Trabzon Valiliği ile Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü’nün katkıları Karadeniz Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 3. sınıf öğrencileri, ‘61 Pile 1 Fidan’ sloganıyla Elektronik Çöplerin Geri Dönüşümünü sağlamak için bir sosyal sorumluluk projesi başlattılar.

KTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sanem Özen Turan’ın koordinatörlüğünde başlatılan proje ile teknolojik atıkların toplanması, geri dönüşümünün sağlanması ve yeşil alanların arttırılmasına katkıda bulunması amaçlanıyor. Son yıllarda önemli derecede artan teknolojik gelişmelerin meydana getirdiği elektronik atıkların tüm dünyamızı ciddi ölçüde tehdit ettiğini, artan nüfusun da çevre tahribatını arttırarak kişi başına düşen yeşil alan oranını her geçen gün azalttığını vurgulayan Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 3. Sınıf öğrencileri, bu proje ile elektronik atıksız bir Trabzon hedeflediklerini belirttiler.

Elektronik atık kapsamına giren bozulmuş, kırılmış veya ömrü tükenmiş pil, televizyon, cep telefonu gibi elektronik aletleri biriktiren vatandaşlar, atıkları Trabzon Belediyesi ve mahalle muhtarlıklarına teslim edebilecek. Teslim edilen elektronik atıklar karşılığında Trabzon Belediyesi’nin bu proje için tahsis ettiği alana künyeli fidanlar dikilecek.