Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan törene Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay İlhami Ulu, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükcüoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükcüoğlu, Atatürk'ün kente ilk ziyaretini 15 Eylül 1924 günü gerçekleştirdiğini hatırlatarak, "Atatürk, Trabzon'a ilk ziyareti sırasında halkın gösterdiği sevgi ve bağlılıktan ötürü hayatının en mutlu anını yaşadığını belirtmiştir. Türk milletinin atası Mustafa Kemal Atatürk'ün Trabzon'umuza ilk ziyaretinin 88. yıldönümünü hep birlikte kutlamaktan büyük bir onur ve gurur duyduğumu ifade ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından düzenlenen Atatürk Koşusu'nda dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Horon gösterisinden sonra tören sona erdi.

Öte yandan ödül törenine katılan bir sporcunun Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’ndan kendisi ve arkadaşları için spor ayakkabı istemesi dikkat çekerken, spor ayakkabılarının parasını Gümrükçüoğlu törenden sonra sporculara verdi.