Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 8. Trabzon İstihdam Fuarı'nın 11-12 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirileceği açıklandı. 

Valilikten yapılan açıklama şu şekilde oldu...

Geçtiğimiz yıl 7-8 Mayıs 2018 tarihlerinde altıncısı düzenlenen “Trabzon İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı”na 13 bin 851 ziyaretçi , 107 firma katıldı. Etkinlik süresince 10 bin 339 iş/staj başvurusu alınırken, bu başvurular sonucu bin 4 kişinin işe yerleştiği veya işbaşı eğitim programlarından faydalandığı belirlendiği. Bu yıl düzenlenecek olan “8.Trabzon İstihdam Fuarı”na en az 15 bin ziyaretçinin gelmesi beklenmekte.

100’den fazla kurumsal firmanın 2 binin üstünde iş/staj talebiyle katılacağı bu büyük organizasyon ile ilimizdeki işgücü arzı ile işgücü talebinin bir araya getirilerek mesleki eğitim, istihdam, girişimcilik ve insan kaynakları konularında taraflar arasında işbirliğinin kalıcı ve kurumsal hale getirilmesi amaçlanmakta. Temel amacımız, nitelikli iş arayanlara/gençlere işgücü piyasası ile ilgili bilgileri  aktarmak, çalışma hayatına hazırlamak, çalışabilecekleri işyerleri konusunda bilgi sağlamak, rehberlik etmek ve mezuniyet sonrası istihdam imkanları hakkında bilgilendirmek olarak öne çıktı.

Etkinliğe katılım tamamen ücretsiz olup, stant açarak etkinliğe katılacak firmalardan stant ücreti alınmayacak. Ancak, stant açmak suretiyle etkinliğe katılmak isteyen işverenlerimizin 29 Mart 2019 tarihine kadar Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile iletişime geçmesi gerekmekte. İşverenlerden yoğun başvuru olması durumunda tertip komitesinin belirleyeceği kriterler doğrultusunda etkinliğe katılacak firmalar beklenmekte.

İş arayan ve işvereni aynı platformda buluşturarak daha nitelikli işgücünün istihdama katılımını sağlayacak ve tamamen ücretsiz olan bu etkinliğin ilimiz için büyük önem taşıdığı muhakkaktır. Gerek iş arayanlarımızın, gerek öğrencilerimizin fuara katılım konusunda göstereceği ilginin ilimiz istihdam ve işsizlik sorununa yardımcı olacağı değerlendirilmektedir.

Bu vesile ile bütün halkımızı, öğrencilerimizi, işverenlerimizi ve özellikle iş arayanlarımızı fuarımıza davet ediyoruz.