61SAAT HABER SERVİSİ - KTÜ’de İngilizce bölümü okuyan 26 yaşındaki Gökhan Sak, hayatının aşkını 9 bin km uzakta buldu. Sosyal medyada tanıştığı Taylandlı Jeab Phoodin’e aşık olan Gökhan Sak,  4 yıllık birlikteliklerini bugün Trabzon’da evlilikle bir üst noktaya taşıdı. Jeab Sak, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olurken, genç çift hayatlarını Trabzon’da sürdürecek. 

Genç çiftin ilk tanışması bundan 4 yıl önce sosyal medyada gerçekleşti. İlk olarak arkadaş olarak tanışan çift aradan geçen sürede bir birlerine aşık oldu. 
İlk görüşmelerinin üzerinden 3 ay geçtikten sonra Jeab’in Trabzon’a geldiğini kaydeden Sak, “İlk görüşmemizin ardından 3 ay geçtikten sonra Trabzon’a geldi. İlk görüşmemizde burada oldu. O anda aşık olduk. Ondan sonra görüşmeye devam ettik. Toplamda 10 kere bir birimizi ziyaret ettik. 3 kere ben gittim, 7 kerede Trabzon’a geldi” dedi. 

Kendisi Tayland’a gittiğinde yaşadığı ilginç anıları da aktaran Gökhan Sak, “Ben Tayland’a gittiğimde beni o dönem Barcelona’da oynayan Arda Turan’a benzetiyorlardı. Bu nedenle sokakta bir çok Taylandlı beni Arda Turan’a benzeterek fotoğraf çektiriyordu. Orada ailesiyle tanıştım. Hem ben onları hem de onlar beni çok sevdi. 

Bir birimizle tam konuşamıyorduk. Yüz ifadeleriyle anlaşmaya çalışıyorduk. Onlar İngilizce bilmediği için eşim, arada çeviri yapıyordu” diye konuştu.


Kendi ailesinin de Jeab’ı çok sevdiğini belirten Sak, “Ailem, teyzelerim, akrabalarımın hepsi onu çok sevdi. Özellikle çok uzaktan geldiği için yabancılık hissettirmemeye çok çalıştılar. Herkes kendi kızıymış gibi davrandı” dedi. 
Jeab, şimdiden ise bir Trabzonspor taraftarı oldu. Barcelona hayranı olan jeab Bordo-Mavi renklerden dolayı da şimdiden bir Trabzonspor taraftarı.  

Trabzon’u nasıl bulduğu sorulduğunda Jeab, “Burada her şey ilgimi çekiyor, her şey çok iyi. Ama aklımda en çok yer eden Sümela Manastırı. Heyecan verici ve ürkütücü” dedi. 

Trabzon’a gelirken ailesinin ne düşündüğü sorulduğunda ise Jeab, “Burdaa ilk defa arkadaşımla geldim. Başka bir arkadaşımda emin misin diye sordu? Bende, “Bu benim hayatım, iyisiyle kötüsüyle ben yaşamak istiyorum” diyip geldim. İyi ki gelmişim” dedi. 
Çiftin düğün fotoğraflarını çeken Altuğ Küçük ise böyle renkli bir aşk hikayesini fotoğraflamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.