Giresun’un Çaldağ Beldesi’nde, derneğin 9 çocuklu yoksul Haşim ve Emine Memiş ailesine yaptırdığı evin açılışına Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, Çaldağ Belde Belediye Başkanı İskender Genç, İnişdibi Belediye Başkanı Ahmet Şahin, Giresun Dernekler Federasyonu Başkanı Eyüp Çiftçi, Deniz Yıldızı Derneği Başkanı Emine Acar ve evin yapılmasına katkı sağlayan hayırseverler katıldı.

Hayırseverlerle, ihtiyaç sahibi aileler arasında köprü vazifesi gördüklerini belirten Deniz Yıldızı Derneği Başkanı Emine Acar “Giresun’da bugüne kadar hayırseverlerin desteği ile 58. evi yaparak bir ailemizin daha mutlu olmasına vesile oluyoruz. Bizler sadece alan elle veren el arasında görev yapıyoruz” dedi.

Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz ise bir çok hayırseverlerin göremediği halde yaptıkları yardımların amacına ulaştığına şahit olduklarını belirtti. gazetecilerin “9 çocuklu yoksul ailenin durumunu gördükten sonra 'kürtaj' gündemiyle ilgili ne düşünüyorsunuz?" sorularına cevap veren Vali Yardımcısı Yorulmaz “Yöremiz çok fazla çocuk yapan bölge. Ancak ülkemizin gelişmekte olduğunu düşünürsek işsizlik sorunu kalmayacaktır. Bugün dahi ülkemizde kayıt dışı çalışmakta olan bir çok yabancı uyruklu kişiler vardır. O bakımdan kötümser olmamak lazım. Karadeniz ise yapısıyla fazla nüfusu barındıracak durumda değil. Yıllardır yaşanan göç devam ediyor. Ancak Türkiye genç nüfusu barındırıp, kaldıracak nitelikte. Genç ve nitelikli nüfus her zaman ülkelerin güvencesidir” diye konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından Haşim ve Emine Memiş ailesinin evi teslim edildi.