Milletvekili Ünal yaptığı açıklamada, Ordu Atıksu Arıtma Tesisi yapım işleri ve Kumbaşı Atıksu Arıtma Tesisi İyileştirme İşleri Projesi’nin de içerisinde bulunduğu 23 projenin AB destek kapsamında hayata geçeceğini belirtti. Önemi her geçen gün artan orman ve temiz suyun korunmasının bütün ülkelerin görevi olduğuna dikkat çeken Ünal, ayrıca zararlı sera gazından korunmak ve tedbir alınması gerektiğine dikkat çekti.
AB’nin çevre ile ilgili hedeflerini sürekli güncellediğini, Türkiye’nin AB ile yürüttüğü müzakerelerin 27 faslın çevre ile ilgili olduğuna dikkat çeken Ünal, “2007-2013 döneminde AB‘ye aday ve potansiyel aday ülkelere sağlanacak yardımın toplam miktarı 11.5 milyar euro iken ülkemize düşen pay 4.8 milyar euro olmuştur. Ülkemize ayrılan bu payın yaklaşık 803 milyon eurosu çevre içindir. Ülkemiz bu fondan önemli ölçüde istifade ederken 2014-2020 yıllarını kapsayan yeni dönemde belediyelerimiz çevre yatırımlarına AB’ye uygun projelerle hazırlanmalıdırlar. Çevre konusu AB’nin en pahalı yatırım gerektiren konusudur. Bu kapsamda yapılan projeler titizlikle elden geçirilirken onaylanan projelere gönderilen yardımlar yerinde kullanılması ciddiyetle takip edilecektir. Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız AB’nin bu hassasiyetleriyle hareket etmektedir” dedi.

Ünal, olan ‘Ordu Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı’ ve ‘Kumbaşı Atıksu Arıtma Tesisi İyileştirme Projesi’ ile ilgili yeni gelişmeyi şu şekilde belirtti: “Ordu Belediyesi’nin Atık Su Arıtma Tesisi yapım işleri ve Kumbaşı Atık Su Arıtma Tesisi İyileştirme Projesi’yle sözleşmeleri tamamlanmış ve inşaat aşamasında olan 12 projeden biri olarak 23 milyon 585 bin 500 euro AB’nin hibesinden yararlanmıştır. Bu tutarın yüzde 85’i Avrupa Birliği fonlarından, kalan tutar ise ulusal fonlardan karşılanacaktır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ülkemiz geçeklerinden biri olan çevre sorunlarına karşı son derece duyarlıdır. Bu konuda yapılmış önemli projelerin destekçisi olmaya devam etmektedir. İlimiz bir milletvekili olarak daha çok Belediyemizin bu konudan yararlanmasını temenni eder, Ordu Atıksu Arıtma Tesisi Yapım İşleri ve Kumbaşı Atıksu Arıtma Tesisi İyileştirme İşleri Projesi’nin ilimize hayırlı olmasını dilerim.”