Ankara Valiliği tarafından, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği binasına  silahla ateş edilmesi olayı ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, "saldırıyı  geçekleştirdikleri değerlendirilen Ahmet Çelikten ve Osman Gündaş'ın, olayda  kullanılan 9 milimetre çapında tabanca ve 06 BDP 502 plakalı araç ile  yakalandıkları" bildirildi.

"Ahmet Ç. ve Osman G.'ın alınan ilk ifadelerinde saldırıyı  birlikte yaptıklarını kabul ettikleri" belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Olayın faillerinden Ankara-Bağlum nüfusuna kayıtlı, 1979 doğumlu  Ahmet Ç., 'sigortalının yükümlülüklerini yerine getirmeme ve taksirle  yaralamadan' suç kaydı olup cezaevi firarisi olarak aranmaktadır. Diğer fail,  Ankara-Çubuk nüfusuna kayıtlı, 1980 doğumlu Osman G.'ın ise taksirle  yaralama, uyuşturucu, tehdit, oto hırsızlığı, kasten yaralama  ve trafik  güvenliğini tehlikeye düşürmeden suç kaydı bulunmaktadır.

Silahlı saldırı olayı ile ilgili adli soruşturma derinleştirilerek  devam etmekte olup, şüphelilerin bağlantıları ve olayın bütün yönleri  araştırılmaktadır. Gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir."

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

ABD Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada da, "Bu sabah büyükelçiliğimize yönelik yapılan saldırı gerçekleştirdikleri iddiasıyla 2 kişinin hızlı ve profesyonel bir şekilde yakalanmasını sağlayan Türk emniyet güçleri ve Türk hükümetine teşekkür ederiz. Bize sağladıkları destek ve koruimayı memnuniyetle karşılıyoruz." denildi.

SABAH SAATLERİNDE ATEŞ AÇILMIŞTI

Ankara ABD Büyükelçiliği binasına saat 05.00 sıralarında seyir halindeki bir araçtan, ABD Büyükelçilik binasına ateş açıldı. Kurşunlardan biri güvenlik kulübesinin camına isabet ederken, araç hızla bölgeden uzaklaştı.