61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’da Abdülkadir Parmak’ın yaptığı açıklama ile gündeme gelen Onkoloji hastanesi eksikliği ile ilgili tartışmalar devam ediyor. 

Bilindiği üzere Trabzonspor’un başarılı oyuncusu Abdülkadir Parmak 3-1 kazanılan Göztepe mücadelesi sonrası kanserle mücadele eden kuzeni için sağlık temennilerinde bulunmuştu.

Kanser hastalığı ile mücadele eden Abdülkadir Parmak’ın kuzeni Ahmet Bozali ise  “Trabzon’da bir onkoloji hastanesi olsa 10-15 gün Ankara’da uğraşınız ve zaman kaybınız olmayacak.. 15 gündür KTÜ’de tedavime devam ediyorum ve bu 15 gün kadar daha sürecek” demişti. 

Bozali’nin bu sözlerinin ardından gündeme yeniden Trabzon’a yapılması beklenen onkoloji hastanesi geldi. Konuyla ilgili ulaştığımız Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta ise şehir hastanesi ile bu sorunun çözüme kavuşacağını ifade etti. 

61saat’e açıklamalarda bulunan Usta “Şehirde ve ülkede bölünmüş hastaneler fizik tedavi hastanesi, kalp hastanesi gibi ayrılmalar makbul karşılanmıyor. Yönetilmesi de uygun karşılanmıyor. Numune Hastanesi’nde de kadın doğum hastanesi gibi. Başka hekimi o hastaneye getiremiyorsun, Ahi Evren Hastanesi’ne  kadın doğum veremezsin ürolog veremiyorsun.

Tüm bu problemleri Trabzon’umuza yapılacak olan Şehir Hastanesi ile çözmeyi planlıyoruz. Onkoloji hastanesinden kalp hastanesine aynı binada olacak ve bu sorun çözülmüş olacaktır. Hasta girdiği zaman bütün hizmeti alacaktır. Hastane hastane dolaşmayacak. Hekim de bir bu hastane bir öbür hastaneye gitme durumunda kalmayacak. Şehir hastanesinin hızlanması gerekiyor ve kurtuluşu olacaktır. 

Bu tür hizmetleri tek çatı altında vererek hizmetin etkinliğini üst seviyeye çıkarmak için şehir hastanesi şarttır. Onkoloji’de Trabzon olarak çok eksiğimiz yok. Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde hizmet verebiliyoruz. Trabzon’da şehir hastanesinin önünü tıkamamak gerekiyor. Son ihalesi yapıldı bakanlığın kararı bekleniyor, tüm enerjimizi bu yöne doğru çevirmeliyiz" ifadelerini kullandı.