Özer,  “Özer Uluslararası Nakliyatın sahibi, haricen UND yönetim kurulu üyesiyim. Yaklaşık 15 yıldır uluslararası eşya taşımacılığı sektörünün içerisindeyim. Lojistik dendiğinde elbette ki aklımıza koca bir derya geliyor. Bu kocaman derya içinde yüzen bir balık olarak Uluslararası Nakliye Sektörüne temas eden bölümüyle alakalı çalıştayın amacına yönelik katkılarımı sunmak isterim. İhracatımızı taşıyan Ay yıldızlı tüm araçlarımızın dünya yollarında eşit şartlarda dolaşa bilmesi adına lojistik bölümlerinden mezun olacak kalifiye elemanlara bu sektörün geleceği için çok ihtiyaç var” dedi.
 

RAKİPLERİMİZİN TEK AMACI KORUMACILIK
Sektörel sıkıntıları anlatan Özer, “Uluslararası ticarette malların sevkiyle görevli bir hizmet sektörü olarak ihraç ürünü taşıdığımız birçok ülkede, Türk uluslararası nakliye sektörünü çok çeşitli ve çok büyük sorunlarla engelleyerek faaliyetini sürdüremeyecek noktaya getiren devlet politikalarıyla karşı karşıya kalmaktayız. Kısaca üzerinden geçecek olursam: Geçiş belgesi sorunları, vize problemleri, sürüş kısıtlamaları, uzun süre beklemeli tam tespit kontrolleri, yakıt cezaları, gayri resmi ücretler ve bu başlıklardan ayrı birçok tarife dışı engellemeler. Rakibimiz durumundaki yabancı ülkelerdeki tüm bu sorunlar tek bir amaca hizmet ediyor; korumacılık. Ülke makamları kendi menfaatlerini ve kendi sektörlerini korumak adına sizin ihracatınıza da, taşımacılığınıza da, itibarınıza da zarar vermek adına ellerinden gelen tüm gayreti göstermekteler. Bunu yaparken yazılı kuralları çiğnediklerinin farkındalar ve bu hiç te umurlarında değil. Böylesi bir ortamda bizim bir takım iş yapma kurallarını artık değiştirmemiz gerektiğine inanıyorum” diye konuştu. 
 

GENÇLERE MESLEKLER ANLATILSIN
Özer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Faaliyetimizde istihdam edeceğimiz personelin ADR (Tehlikeli maddelerin uluslararası karayollarında taşınmasına dair anlaşma), AETR (Uluslar arası karayolu taşımacılığı yapan taşıtların sürücülerinin çalışmalarına ilişkin anlaşma) , ATP(Bozulabilir gida maddelerini tasiyan araçlarla ilgili anlaşmalar) , CMR (Uluslararası karayolunda eşya taşimacılıgına ilişkin olarak disiplini ve doğabilecek itilafların çözüm noktasında tek bir düzenleme altında toplamak amacıyla oluşturulmuştur)  bu konvansiyonlardan haberdar olunmalı ve devamında güncellemelerle ilgili takip yeteneği yüksek olmalıdır. Haricinde sektöre temas eden kurumların sektörle ilgili yönetmeliklerine hakim olduğu gibi değişiklikleri de periyodik biçimde takip edebilmelidir. Mesela uluslararası taşımacılığın başlayabilmesi için olmazsa olmaz bir geçiş belgesi konusu vardır. İkili anlaşmalarla taşımacılık geçiş belgelerine bağlanmışsa milleti olduğunuz ülkeyi saymazsak hareket ülkesi, transit ülkeler ve varış ülkesi için geçiş belgeleri yoksa hiçbir şekilde taşımayı gerçekleştiremezsiniz. Hareket, transit ve varış ülkelerinin ilgili geçiş belgelerini güncel olarak takip etmek zorundasınız. Aksi halde müşterilerinize ve kendinize çok büyük operasyonel maddi ve itibari zararlar yaşatabilirsiniz. Keza UBAK belgesi de bir başka geçiş belge sistemidir. Onunda kullanım kılavuzu eğitiminin bu başlıkta, geçiş belgeleri konusu altında verilmesi gerekir. Bunun haricinde ülkelerine temas edecek gümrüklü eşyalar için teminat şartı arayan ülkelere sunulan TIR karnesi ve kapsamlı teminat sunan diğer sistemlere aşina olunmalıdır. Konuşmamın başında da belirttiğim gibi bu sektöre yabancı ülkelerde çok fazla problem yaşatılmaktadır. Mesela öğrencilere “problem çözme teknikleri” konulu bir eğitim verilebilir. İnanın bana böylesi bir yetkinliğe çok fazla ihtiyacımız var. Benim siz değerli akademik kadrolardan ricam sektörün iş kolu alanına uyumlu bir şekilde öğrencilerinizi eğitmenizdir. Gençlerin kafalarını mesleki konularla işlemelisiniz. İlköğretim ve lise döneminde görülmüş konularla çocukların kafaları tekraren işgal edilmemelidir. Ancak bu şekilde güçlü öğrenciler yetiştirebilir ve Türk uluslararası nakliye sektörüne dayatılan engellemelere boyun eğmeksizin yolumuza devam edebiliriz. Türkiye’nin birçok vilayetinde emek sarf ederek “Lojistik Eğitim Standartlarının” oluşturulmasına katkı sunan tüm bireylere sektörüm ve milletim adına teşekkür etmek isterim.”