Trabzonspor Medical Park Basketbol takımının son periyota kadar üstün getirdiği Banvizt karşılaşmasının son dakikalarda kaybetti.

Üst üste alınan mağlubiyetler Trabzonsporlu taraftarları üzüntüye sürüklerken Trabzonspor baketbol takımı başkanı Abiş Hopikoğlu'ndan açıklama geldi.

'Alınan mağlubiyetlerden bizde mutlu değiliz' diyen Hopikoğlu, şu ifadelere yer verdi;

"Son iki haftada takımımızın gerek Avrupa Kupasında son Karşıyaka maçı gerekse de İstanbul daki Galatasaray maçında oynanan oyunda ve ortaya koyulan mücadelede Trabzon sevdalısı taraftarımız gibi bu sevdaya herşeyini veren biz yönetim kurulu üyeleri de sonuçlardan ve mücadeleden elbetteki mutlu değiliz. Son bir hafta içerisinde yönetim olarak takım ve teknik ekibin motivasyonu için elimizden gelen herşeyi yapmaya çalıştık ve yaptık. Nihai sonuç olarak spor müsabakalarında kazanmak ve kaybetmek doğal bir sonuçtur. Bizim kabul etmediğimiz karakterimize uymayan ve sonucunda tüm teknik heyetinde oyuncularımızında utanç duyduğu Karşıyaka maçı örneği gibi bir mücadelenin bir daha tekrarlanmamasını sağlamaktı. Bugün Banvit maçında ortaya konulan mücadele Trabzonspor ruhuna yakışan ve sonuna kadar pes etmeyen bir mücadele oldu. Bu mücadelenin son çeyreğinde talihsiz bir şekilde kaybetmiş olsakta üç dört günlük bir arada böyle bir direnci ortaya konulması takım ruhu açısında n çok önemli bir  gelişmedir. Taraftarlarımızın ve bazı taraftar gruplarımızın ortaya konulan emekten sonra üzüntülerini anlıyoruz ve saygıyla karşılıyoruz. Eleştirilerini muhakkak dikkate alıyoruz. Ancak bu kulübü  bir yönetim kurulu yönetmekte ve bu yönetim kurulu geçmişte de böyle zor  dönemeçlerde  acele  kararlar almaktan hep imtina etmiştir.  Ortaya çıkan tablo bizim tarafımızdan değerlendirilecek olup kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda en doğru kararlar muhakkak alınacaktır. Bu konuda taraftarlarımızı biraz sükünete davet ediyoruz. Gerçek taraftarlık zaten böyle zor durumlarda yine de takıma sahip çıkmak demektir.  Biz de tüm camia el ele vererek bu zorlu süreçte muhakkak suretle en kısa zamanda en olumlu sonuçlarla bu durumu aşacağız."