TFF’nun bir önceki yönetim kurulu üyesi Süleyman Atal 61saat.com’a özel açıklamalarda bulundu.
Atal, sporda şiddet yasasının 6 aylık bir çalışma ile hazırlandığını belirterek “ Kulüpler birliği anamızı ağlattı. Özellikle de Aziz Yıldırım çıkarın yasayı diye. Sonuçta bu yasar Aziz Yıldırım’ın isteği ile de çıktı” dedi.

TRABZONSPOR’U UYARDIM
Yasa taslağının bütün kulüplere gönderildiğini belirten Atal “ O zaman Trabzonspor’u uyardım. Yasayı iyi okuyun. İtiraz edeceğiniz bir şey varsa edin. Tek bir kulüpten yasaya tek bir katkı gelmedi. Hepsi de onayladı” dedi.

AZİZ YILDIRIM EN ŞİDDETLİ DESTEKÇİSİYDİ
“Yasanın hazırlanmasında Aziz Yıldırım’ın lobisi çok oldu. Çünkü Aziz Yıldırım’a göre hem Fenerbahçe hem kendi sporda şiddetin kurbanı oluyordu. Yasadaki bazı hükümlerin ağır olması da bundandır. Hele şiddete karışanların stada alınmaması ile ilgili olarak madde de kulüpler birliğinin isteği ile konulmuştur. Şimdi bumerag gibi döndü milletin bağırmaya hakkı yok..”

TRABZONSPOR’DA NE OLUR
Bu aşamadan sonra Trabzonspor’un kendine yol haritasını 24 Aralık’daki genel kurulda belirlemesi gerektiğini belirten Atal “Orada ne olacağı enine boyuna tartışılır” şeklinde konuşarak 24 Aralık genel kuruluna ilginç bir gönderme yaptı.