61SAAT HABER SERVİSİ - AK Parti Trabzon teşkilatlarının, Trabzon Milletvekilleri ile birlikte gerçekleştirdiği Ankara çıkarmasının üçüncü ayağında Trabzon eniştesi olan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ziyaret edildi. Kalabalık bir davetli topluluğunu ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Gül, Trabzon’da açılacak olan istinaf mahkemesi ile ilgili tarih verdi. 
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi Gül’e kendilerini ağıramalarından ötürü teşekkür ederek, “Ağustos nedeniyle fındık sezonu var, partimizin emrettiği faaliyetleri yapacağız ama 1 Eylül itibariyle yerel seçim çalışmalarına başlayacağız, 
Sonuçta tüm Türkiye’nin bakanısınız, ama Trabzon ile bağınız var. Söyleyeceğimiz şey, İstinaf’da sıkıntımız var. Samsun, bize uzak bir il, Artvin’e çok uzak bir il, Trabzon ortada bir il. Bazen Samsun Bölge gibi düşünülüp, bazı yatırımlar oraya kayıyor. En kısa zamanda da şehrimize istinafı bekliyoruz, istinaf ile ilgili de yerimiz hazır, savcımız hazır kadro bekleniyor. Gereğini yapacağınızdan şüphemiz yok. Tekrar nezaketinizden ötürü teşekkür ederim’ ifadelerini kullandı. 

Trabzon heyetinin kalabalık ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Gül istinaf ile ilgili müjde vermeyi de ihmal etmedi. Bugüne kadar neden açılmadığına da değinen Gül şu ifadeleri kullandı: 
İstinaf ile ilgili diğer adliyeler ile ilgili konular hep birbirimizin sürekli konuştuğu konular. Buyerler, bizim gündemimizde olan konular. Daha önce bölgede istinaf Samsun’da kurulmuş, aslında Trabzon’da da olması gerekiyordu, ama öyle bir tercih olmuş. Biz “bu yıl Trabzon’u açalım” dedik. Hem dosya ve hem hakim sayısına bakıldığında, “bu sene açalım” dedik. Ama dosya ve hakim sayısı nedeniyle başarılı olamayacağını düşündük. Açınca tam açalım dedik.  
Önümüzdeki yıl Trabzon’u açmak üzere gündemimize alacağız. Bunu Karadeniz’in hassasiyetini ve iş yoğunluğunu gündeme alarak inşallah önümüzdeki yıl bu işi tamam edeceğiz. Biz istiyoruz ki başladığında güçlü bir şekilde başlayalım, eksik başlarsak insanların güvenini zedeleriz. Önümüzdeki yıl Trabzon İstinafı güçlü bir şekilde inşallah açacağız”