FETÖ’yü Bitirmekte Kararlı

Günebakış'ın haberine göre : TRABZON’DA FETÖ/PDY operasyonlarında önemli delillerin elde edildiği öğrenildi.  FETÖ üyelerine art arda büyük darbeler vurulan operasyonları yürüten Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, örgütün mali kaynaklarını tamamen bitirme adına operasyonlara hız verileceğini ifade etti. Başsavcı Kutanoğlu, “Bir bankadan kredi çekip, örgütün bankasını ayakta tutmak isteyenler var.” dedi.

FETÖ Dosyaları İki Savcıda
CUMHURİYET Başsavcı Vekili İhsan Büyükali ve Cumhuriyet Savcısı Olcay Alicanoğlu’nun soruşturmaları yürüttüğünü ifade eden Başsavcı Kutanoğlu, “Savcı ve hakimler Ankara’da, diğer şüpheliler ise Trabzon’da yargılanacak. Soruşturmaları tamamlamak için çalışmalara başladık.” dedi. FETÖ/PDY soruşturması kapsamında itirafçı ve etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen bazı kişilerin serbest kaldığı öğrenildi. 
Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında elinde delil olan ve bilgisi bulunanları ifade vermek üzere savcılığa davet etti.

FETÖ’YÜ BİTİRMEKTE KARARLI
Trabzon’da FETÖ/PDY üyelerine yönelik operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Trabzon’da FETÖ/PDY üyelerine yönelik gerçekleşen operasyonlarda önemli delillerin elde edildiğini öğrenildi.  Fetullah Terör Örgütü’ne ard arda büyük darbeler vurulan operasyonları yürüten Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, örgütün mali kaynakları tamamen bitirme adına operasyonlara hız verileceğini ifade etti. Başsavcı Mithat Kutanoğlu, “Bir başka bankadan kredi çekip, örgütün bankasına yatırarak, bankayı ayakta tutmak isteyenler var” diye konuştu.

ELDE BÜYÜK DELİLLER VAR
Operasyonların büyük titizlikle yürütüldüğünü belirten Başsavcı Kutanoğlu, “Şüpheliler hakkında delil topluyoruz. Bu deliller, ‘Çocuğu okulda okumuş, bankada hesabı var’ şeklinde değil. 460 üniversite öğrencisi örgütün yurtlarında kalıyor. Onlara gözaltı bile yapmadık. Demek ki, elde daha büyük deliller var” dedi.

FETÖ DOSYALARI İKİ SAVCIDA
 
Cumhuriyet Başsavcı Vekili İhsan Büyükali ve Cumhuriyet Savcısı Olcay Alicanoğlu’nun soruşturmaları yürüttüğünü ifade eden Başsavcısı Kutanoğlu, “Savcı ve hakimler Ankara’da, diğer şüpheliler ise Trabzon’da yargılanacak. Soruşturmaları tamamlamak içinde çalışmalara başladık. Kısa zamanda davaları açacağız” dedi. FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan bazı isimlerin itirafçı ve etkin pişmanlıktan yaralanmak istediği için serbest kaldığı öğrenildi. Bu arada iki savcının soruşturmayı yürüttüğü Trabzon Adliyesi’nin üçüncü katındaki özel soruşturma bürolarının olduğu koridora da girişlerin yasak olduğu görüldü. Odaların bulunduğu koridora sadece birimde görev yapan zabit katipleri ve savcıların girebildiği ortaya çıktı.