61SAAT HABER SERVİSİ - AJANSLAR - Çanakkale’de yapılan Adalet Kurultay’ında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaydancıoğlu, CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, CHP Ordu İl Başkanı Atilla Şahin, , CHP Giresin İl Başkanı Necati Tığlı, CHP Akçaabat İlçe Başkanı Musa Hacıoğlu ile bir araya gelerek fındık üreticisi için adalet istediler.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin açıkladığı fındık fiyatı ile fındık üreticisine adil davranmadığını belirtti ve fındık üreticisi için adalet istedi. 

ÜRETİCİ BAHÇESİNE GİRMEK İSTEMİYOR
Daha sonra basın açıklaması yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun. Çanakkale’den Adalet Kurultayı’nda sesleniyoruz diyerek,, “Bugün fındık üreticimiz için de adalet istiyoruz. 8 milyon Karadeniz insanının geçimini sağlayan fındığımıza ve üreticimize sahip çıkılsın istiyoruz. Ülkemize 3 milyar dolar deviz kazandıran üreticinin alın terinin peşkeş çekilmesini istemiyoruz. İktidar üreticiyle alay edercesine açıkladığı fındık fiyatının kabul etmiyoruz. Bakanlık 8.75 lira maliyet açıklıyor. Fındığa 10 lira fiyat veriyor. Fiyat neredeyse maliyeti kurtarmıyor. Üretici artık bahçesine girmek istemiyor. Karadenizli fındık üreticisi bunu hak etmiyor” dedi.



HÜKÜMETİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ
Seyit Torun, “Fındığa ve üreticisine her zaman sahip çıkan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na fındık üreticisinin adalet çığlığını bir kez de burada ilettik. Genel Başkanımız da seslendi, bizlerde buradan sesleniyoruz. Fındık üreticisi için adalet istiyoruz. Hükümeti göreve davet ediyoruz. Fiyat derhal revize edilmeli ve 15 lira olarak açıklanmalıdır. 400 bin üreticinin hakkı budur. Fındık üreticisi adalet istiyor. Bin bir emekle ürettiği ürününün karşılığını almak istiyor. Sadaka istemiyor, alın terinin karşılığını istiyor” diye konuştu.

YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ
CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör ise ilk olarak CHP’nin Çanakkale’de düzenlediği Adalet Kurultayını değerlendirdi. Trabzon’dan yönetim kadrosu olarak kurultaya katıldıklarını belirten Güngör, “8 ana başlık vardı. Onlarla ilgili Panaller, Çalıştay var. Onlar sürdürülüyor. Bu arada bugün fındık ile ilgili bir basın açıklamamız oldu. Fındık üreticisi için adalet istedik. Yetkilileri göreve davet ediyoruz. Fındık maliyetinin altında bir bedelle alınıyor ve üretici mağdur oluyor. Hakikaten fındık üreticisi Karadeniz mağdur durumda. Buna yetkililerin mutlaka çare bulunması lazım” dedi.



PEKŞEN, TRABZON’A GELİYOR
Yarın Trabzon’da olacaklarını ve 30 Ağustos törenlerine katılacaklarını ifade eden Güngör, “Çalıştay gerçekten ber gördüğüm kadarıyla büyük katılım oldu. Büyük bir destek oldu. Çok değişik kesimlerin kendilerini orada ifade ettiler. Trabzon’dan da biz yönetim kadroları olarak katıldık. Yarın da Trabzon’da olup  30 Ağustos törenlerine katılacağız” dedi.
Güngör, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’in de 30 Ağustos törenlerine katılacağını bildirdi...