3 gün süren eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları Trabzon SMMM Odası Başkanı Mehmet Pehlivan, Trabzon Bilirkişiler Derneği Başkanı Osman Kenan Aksoy, Eğitmen Av. Elif Özdemir, Oda Bşk. Yardımcısı Köksal Uzun ve Oda Sekreteri Recep Çağlar tarafından takdim edildi. Eğitimle ilgili Trabzon Smmm Odası Başkanı Mehmet Pehlivan ve Trabzon Bilirkişiler Derneği Başkanı Osman Kenan Aksoy eğitimle ilgili görüşlerini şu şekilde yaptılar .

Trabzon Smmm Odası Başkanı Mehmet Pehlivan: "Bilirkişilik özellikle adaletin sağlanması noktasında çok önemli bir yere sahiptir. Meslektaşlarımızın önemli bir kısmı bilirkişilik yetkisi almış ve uzun süredir de bu işi yapmaktadır. Meslektaşlarımızın özellikle raporlama kısmındaki eksikliklerini gidermek ve  değişen mevzuata ayak uydurmaları için Trabzon Serbest Muhasebeci ve Mali müşavirler odası olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

Trabzon Bilirkişiler Derneği Başkanı Osman Kenan Aksoy: "Yeni kurulmuş bir dernek olarak oldukça başarılı ve faydalı bir eğitimi gerçekleştirdiğimiz için son derece mutluyum. Bu eğitimin başarıyla gerçekleştirilmesindeki katkılardan dolayı Smart Akademi sahibi Fatih Şahin, Eğitmen Av. Elif Özdemir ve mükemmel bir ortam sağlayan evsahibi Trabzon SMMM Odası  Başkanı Mehmet Pehlivan, Oda Sekreteri Recep Çağlar ve Başkan Yardımcısı Köksal Uzun'a çok teşekkür ederim. Bilirkişiliğin kurumsal bir yapıya kavuşması için bildiğiniz üzere Adliyelerde Bölge Bilirkişiler Kurulları oluşturuldu. Bölgelerde kurulan Bilirkişi Dernekleri olarak yapacağımız çalışmalarla kurumsallaşmayı sağlamak ve Bilirkişilerin ihtiyaç duyduğu eğitimleri almalarına ve bilirkişilik yapmalarına imkan sağlamak gayretinde olacağız. Bu konuda bizlere desteğini esirgemeyen, her zaman yanımızda olan Samsun Bölge Bilirkişiler Derneği Başkanı Sayın Sedat URKAYA beye özellikle teşekkür ediyorum. İnşallah bu çalışmalarımız meyvesini verecek, Bilirkişilerin yakınmaları son bulacaktır. Bunun için kurumsallaşmanın önemli olduğunu ve Bilirkişi olan arkadaşlarımızın desteğine ihtiyacımız olduğunu belirtmek istiyorum" dedi.