Mimarlar Odası Trabzon Şubesi tarafından, Mimarlar Odası’nın bahçesinde verilen iftarda mimarlar odası üyeleri aileleriyle bir araya geldi. Gecede konuşma yapan Oda Başkanı Sayım Adanur sorumluluk mesajı verdi. ‘Sizleri Ramazan Ayının birleştirici ve huzur veren atmosferinde baba ocağımız sayılan Mimarlar Odamızın bahçesinde sizleri ağırlamaktan şahsım ve yönetim kurulum olarak mutluyuz’ sözleriyle konuşmasına başlayan Başkan Sayım Adanur, “TMMOB bünyesinde farklı meslek uzmanlarının ve farklı meslek sahiplerinin her birinin bir tarafından çekiştirdiği yetki karmaşası atmosferinin artık geride kalması gerektiğine inanıyorum.

Bugün bilimin ve teknolojinin geldiği nokta, mesleklerin sınırları büyük ölçüde netleştirmiş durumdadır. O halde sıra, bizlere büyük imkanlar sunan ve bu noktaya gelmemizi sağlayan toplumsal kamuoyuna karşı görevlerimizi yerine getirmeye kalmıştır. Her mimar şehir adına sorumluluk sahibi olmalıdır. Küçük çıkarlar için kavga eden meslek ve meslektaşlar topluluğu olmaktan uzaklaşıp,  toplumsal refahı ve barışı en önemlisi de büyük kucaklaşmayı başarmak için önümüzdeki önemli görevler bizleri beklemektedir” dedi. Oda tarafından düzenlenen etkinlik piknik havasında geçerken, üyeler gerçek bir aile ortamı gibi geçirdikleri geceden keyifli ayrıldılar. 
Geceye, Eski Oda Başkanı Bekir Gerçek ve eski yönetim kurulu üyeleri İlham Sağlam, Alaattin Genç, Bekir Karaosmanoğlu, Metin Samancı, Müslüm Hamzaçebi, Sinan Gurbetçi, Ayşe Kabadayı, Cenap Sancar, Cengiz Tavşan; KTÜ Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlkay Özdemir ile akademisyenlerden Ali Özbilen, İskender Tuluğ, Süleyman Özgen, Saffet Lüleci; Kofoğlu Otomotiv Sahibi Fatih Kofoğlu, Ak Parti eski yöneticisi Köksal Boz, Çevre Şehircilik İl Müdürü Cengiz Varol, Rize temsilcisi Mustafa Mahmutoğlu, eşi ile Ender ve Şenay Turan; Taka Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Turgut’un eşi Beyhan Turgut ve çocukları’nın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri katıldı.