Rektör Prof. Dr. Baykal, önce nüfus şartını ardından yeni taleplerini Tonya heyetine iletti.

Trabzon’un Tonya İlçesi kalabalık bir heyetle KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal’ı ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.  Ziyarete Kaymakam Yeliz Yıldızhan, Belediye Başkanı Ahmet Kurt, İskenderli Belediye Başkanı Ahmet Aktaş, Tonyalılar Dernek Başkanı Ahmet Şener, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Yakupoğlu, CHP İlçe Başkanı Hasan Kalyoncu, ve MHP İlçe Başkanı Mustafa Baki, İskenderli Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Gül, Hoşarlı Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Beşel.

ÖNCE YURT SORUNU
HALLEDİLMELİ
Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt, uzun bir süreden beri Tonya’ya yüksek okul verilmesi yönündeki talepleri hakkında bilgi vererek gelinen aşamayı anlattı. Rektör Prof. Dr. Süleyman Baykal 2011 yılı itibariyle artık merkez ilçe nüfusu 10 binin altında olan ilçelerden gelen tekliflere olumlu bakılmadığını söyledi.  Rektör Baykal özellikle nüfus kriterleri tutan ilçelere meslek yüksek okulu açılmasına taraftar olduğunu ifade ederek, “Buna karşın öğrenci için gerekli sosyal alanların mevcut olması ve barınma sorununun olmaması da önemli Yurt sorunu halledilmeden myo kurulması mümkün değil. Ancak sadece yurt binasıyla da iş bitmiyor, sosyal mekanı da göstermek zorundasınız” diye konuştu.

TONYA TABELA AŞAMASINDA
Başkan Ahmet Kurt, üniversite için düşünülen binanın tamamen bitirildiğini ifade ederek, “Yüksek okullar için aranan şartlara göre sınıflarımızı inşa ettik. Tabela asma noktasına geldik” dedi. Tonya ilçesinin nüfusunun 6500 civarında olduğuna işaret eden Başkan Kurt, “Büyükşehir statüsünün hayata geçmesinden sonra bu sayı 16 bin civarlarında olacak. Ortaöğretim var, yanında hazırladığımız binalar var yurt olarak kullanılmak üzere. Belediye olarak üniversiteye devretmek üzere TOKİ konutlarından iki daire (lojman) satın aldık” şeklinde konuştu.