Seçim takvimine kısa bir süre kala çalışmalarına hız veren Kanca, partililerine yönelik yapmış olduğu konuşmalarda, kendisini Ak Parti Trabzon İl Başkan adaylığına sürükleyen sebepleri şöyle açıkladı: Geniş katılımlı istişareler sonucu, partiye uzun yıllar hizmet eden arkadaşlarımızın referanslarıyla ve istişareleriyle aday olmaya karar verdim. Kuruluşundan beri yer aldığım partime hizmet etmek benim boynumun borcudur. Ak Partiye katıldığım dönemde Trabzon Belediyesi meclis üyeliği görevini yürütmekteydim. Davaya olan inancım benim Ak Partiye katılmama sebep olmuştu. Kuruluşundan beri partinin içinde olan bir arkadaşınız olarak, edindiğim tecrübeleri değerlendirmenin zamanı geldiğini düşünüyorum. Hepinizin derdini yakından biliyor ve çalışmalarınızı taktirle karşılıyorum. Türkiye’de Sn. Başbakanımız için “ Muhtar bile olamaz” dendiği dönemde “ Muhtar bile olamayacaksa birlikte olmayalım” diyerek Ak Partiye katılmış bir kardeşiniz olarak, dava için taşın altına elini koyanlardandım. Bunu samimi bir dava adamı olduğumun için söylüyorum. Birlik beraberliği, aramızdaki sevgi bağlarını ve bizlerden beklenen hizmeti birlikte daha iyi sağlayacağımıza olan inancımdan dolayı adayım.

DÜNYA LİDERİ BİR BAŞBAKANIMIZ VAR

Hiçbirimizin inkar edemeyeceği şey, partimizi bugüne kadar sürükleyen Sn. Başbakanımızın karizması olmasıdır. Bunu artık bütün dünya görüyor ve kabul ediyor. Sn. Başbakanımız gerek ekonomi, gerek iç , gerekse dış politikada yapmış olduğu devrimler, ülkemize çağ atlatmıştır. Yurt dışında uzun yıllar yaşamış birisi olarak, Türk insanına gösterilen itibarın farkını daha iyi gözlemliyorum. Eskiden Türklerin yurt dışında gördüğü itibar ile şimdi görmüş olduğu itibarın arasında farkları net bir şekilde görebiliyoruz. Bilhassa Arap ülkelerinde Türk insanı birinci sınıf insan muamelesi görmeye başlamıştır. Elbette tüm bu saygınlıklar Sn. Başbakanımızın sayesinde olmuştur. Dünyada itibarla karşılanmamızın sebebi, Sn. Başbakanımızın karizmasıyla gerçekleşmiştir. Hiç kimse Sn. Başbakanımızın karizmasını, çalışma ve performansını inkar edemez.

ADNAN GÜNNAR AK PARTİ’NİN İCRAATLARINI YETERİNCE TANITAMIYOR

Trabzon’da %60 Türkiye’de %50 oy almış bir parti daha iyi temsil edilebilmeliydi. Sn. Adnan Günnar başarılı olmuş ama yanlış yapmış olmasa da noksan yapmıştır diyebilirim. Tabi ki Adnan bey daha iyi şeylerde yapabilirdi. Teşkilatlarla kucaklaşarak, halka inerek ve Ak Parti hükümetinin yapmış olduğu icraatların tanıtımını daha iyi yaparak. Sn. Bakanımız ve Trabzon Belediye Başkanımız, kent için 24 saat çalışıyorlar. Yapmış oldukları çalışmaların tanıtımı da partiye düşer. Ben ve arkadaşlarım, buralarda bir takım eksikler gördüğümüzden ve daha iyisini yapabileceğimize inandığımızdan dolayı aday olduk. Adnan bey kötü yaptı demiyorum, eksik yaptı diyorum. Fakat biz daha iyisini yapacağımızı iddia ediyoruz.

EN ÖNEMLİ İLKEMİZ SEVGİ OLACAKTIR

Bu yola çıkarken önümüze bir takım ilkeler koyduk. İlkelerimizin başını sevgi ve saygı çekecektir. En önemli ilkemiz sevgi olacaktır. Teşkilatlar arası sevgi bağlarını birlikte oluşturup, kederlerinizi ve sevinçlerinizi hep birlikte paylaşacağız. Sevgi, teşkilatlar arasındaki koordinasyon sağlandığında gerçekleşir. Ben ve arkadaşlarımın, teşkilatlarımızın her derdinde yanlarında olup, taleplerinizin de sonuna dek takipçisi olacağız.. Makul ve ihtiyaç duyulan olan her türlü projelerinizin, samimi takipçisi olacağız. Biz teşkilatlar arası sevgi bağlarını kuracağımızın sözünü veriyoruz. Geçmişte yapmış olduğumuz icraatlarda sözümüzün göstergesidir. Çünkü; bizim geldiğimiz misyon, insanlar için hayırlı ve faydalı olanıdır.

PARTİYİ İL BİNASINDAN YÖNETECEĞİZ

Genel bir sıkıntıda aranılıp ulaşılamamak ve ya zaman ayıramamak olarak kulağımızı geliyor. Bizimle birlikte bu sıkıntı tamamen ortadan kalkacaktır. Bizi arayıp ta ulaşamayan hiçbir insanımız kalmayacaktır. Aranıldığımızda bir telefon ötede ve ya bir adım yanınızda olacağız. Partimizi işyerlerimizden değil, Ak Parti il binasından yöneteceğiz.

İLÇE TEŞKİLATLARIMIZI ÖZGÜR BIRAKACAĞIZ

Partimizin yapısının dışına çıkmamak şartıyla, bütün teşkilatlarımızı basına karşı özgür bırakacağız. Her türlü çalışmalarını ve fikirlerini, özgür bir biçimde basın ve halkla paylaşabileceklerdir. Ben ve arkadaşlarım bu konuda teşkilatlarımızı destekleyip, yanlarında olacağız.

ÇOK ÇALIŞACAĞIZ

Gerek teşkilatlarımızın taleplerini karşılayabilmek adına, gerek Sn. Başbakanımızın hızına yetişebilmek adına, gerekse Ak Partinin yapmış olduğu hizmetleri halkımızla paylaşabilmek adına ben ve arkadaşlarım, tüm zamanımızı siyasete ayırıp çok çalışacağız. Gerek teşkilatlarımızın, gerekse layık Trabzon halkını kucaklamak, sıkıntıları için mesai yapmak başlıca görevimiz olacaktır.

AKYAZI BENİM DEĞİL HEPİMİZİN ESERİDİR

TOKİ’nin vizyon 4 projeden biri olarak gösterdiği ve kentimize yıllık 60 milyon euro getirisi olacak olan Akyazı projesinin fikir ve proje sahibi olmaktan gurur duyuyorum. Bu projeyi, Trabzonumuzun vizyonu ve ekonomisine katkı sağlayacağını düşünerek hazırlamıştım. Şimdi gelinen noktada yine Ak Parti iktidarında hayata geçirildiğini görmekten son derece mutluyum. Projeyi düşünüp hazırlayan her ne kadar ben olmuş olsam da, bu projeden tüm Trabzon yaralanacağından dolayı, artık tüm Trabzon’un eseridir diyebiliriz.

Ak Parti Sürmene İlçe Başkanı Aydın Bayraktar’ın temennisi ise, partinin gücünün bürokrasiye daha fazla yansıtılması yönünde oldu.