TRABZON (AA) - Trabzon İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), son zamanlarda artan kayıp vakalarına karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, kaybolan vatandaşların çoğunluğunu çocuk, yaşlı ve engellilerin oluşturduğu anımsatılarak, kayıp vakalarının önüne geçilebilmesi için ailelerin çocuk, yaşlı ve engelli bireylere sahip çıkmalarının önemli olduğu belirtildi.

Açıklamada, özellikle alzaymır hastalarının kaybolma riskinin daha fazla olduğuna dikkat çekilerek, şu bilgilere yer verildi:

"Ailelerin engelli ve yaşlıların takibinin yanı sıra bu durumda olan vatandaşlarımızın kıyafetlerine, üzerinde en azından iletişim bilgilerinin olduğu not kağıtları koymaları gerekmektedir. Ayrıca künye ve bileklik takılarak kendi bilgileri ile iletişime geçilecek kişinin telefon numaraları yazılmalıdır. Özellikle okulların tatil olduğu bu dönemde çocuklarımızın ev dışında bulundukları ortamda sürekli göz önünde bulundurulmaları, tanımadıkları kişilere karşı dikkat etmeleri gereken davranışlara yönelik nasihatler verilmeli ve devamlı takip altında tutulmaları, yaşanabilecek olumsuz olayların önüne geçecektir."