Harekatın 3. yıl dönümü anısına Afrin şehitlerimiz için 61 hatmi şerif okunarak duası yapıldı.

Yaptığı birbirinden güzel sosyal sorumluluk projeleri ile kalplere dokunan Havva Yetimoğlu Demir bu sefer ruhumuza dokunan bir çalışmaya imza atarak yine fark yarattı.

Anader’in projelendirdiği ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 yılında yapımını gerçekleştirdiği Afrin Zeytin Dalı Harekatı Hatıra Ormanı’nda gerçekleştirilen etkinlikle ilgili Yetimoğlu Demir şunları söyledi;

“2018  yılında Ortahisar ilçesi Toklu mevkiinde Afrin Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan askerlerimiz için bir hatıra ormanı oluşturduk. Anlamlı olması için de her bir şehidimiz adına zeytin fidanı diktik. Hatıra ormanını açtığımızda 57 şehidimiz vardı. Her zeytin fidanına şehidimizin künyesini yazdık. Şimdi bu hatıra ormanını biraz daha görünür kılmak için Anader Yönetim Kurulu Başkanmızı Sayın Asım Aykan Trabzon Büyükşehir Belediyemiz ile iletişim halinde olup, peyzaj düzenlemesi ile alanın ışıklandırılması ve şehitlerimizin isimlerinin mermer bir kaideye yazılması çalışmalarını yakından takip etmektedir.

Biz bugün yerin üstünde rahat nefes alabiliyorsak bu yerin altındakiler sayesindedir. Devletimizin bekası için canlarını ortaya koyan askerimizin, polisimizin her daim yanındayız. Güçlü Türkiye inşa etmek kolay olmuyor. Bedel ödüyoruz. Onlar bedeli canlarıyla öderken biz de borcumuzu bu şekilde yani ruhları için Kur’an-ı Kerim okuyarak yerine getirmeye çalışıyoruz. Trabzon İl Müftülüğünden Vaize Hocamız okunan hatimlerin duasını yaptı. Ardından Afrin Gazisi Astsubay Özgür Ocak ile de görüntülü görüşme gerçekleştirerek hatıra ormanını kendilerine gösterdik. Okunan hatmi şerifler sadece Afrin şehitlerimiz için değil, aynı zamanda Eren Bülbül, Ferhat Gedik, Fethi Sekin, Meriç Alemdar, Miraç Özcan ve diğer tüm şehitlerimiz içindir. Aslında biz daha çok hatim indirdik. Ama sembolik olsun diye 61 hatim dedik. Geçen sene de yine hatmi şerif okumuştuk. Bunu her yıl yapağız. Allah devletimize zeval vermesin. Bu vesile ile hem Afrin şehitlerimize hem diğer tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabır diliyorum.”