Trabzon Valisi Abdil Celil Öz 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle Orman Bölge Müdürü Mustafa Gedikli ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.
Kabulde konuşma yapan Vali Öz,“ 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası inancımız ve milli kültürümüz açısından önemli bir değer ifade ediyor. Ağaçlar, ormanlar ve yeşil, hayatın devamlılığı açısından önemli olduğu kadar manevi yükümlülük bakımından onları korumakta bizlere düşen önemli bir görevdir.

Türkiye bu anlamda son yıllarda önemli mesafeler kat etmiştir. Vatandaşlarımız ağaçları bilinçsiz kesme ve yakma anlamında bilinçlenmiş, orman teşkilatımız ağaçlandırma ve erozyonla mücadele konusunda güzel çalışmalar yapmış ve yapamaya da devam etmektedir.

Şunu söyleye biliriz ki Türkiye bir bakıma yeniden yeşilleniyor. Bu manada ciddi bir bakım, dikim, geliştirme ve modernizasyon çalışmaları var. Bunların dışında orman köylülerinin desteklemesi açısından önemli çalışmalar mevcut. Vatandaşla ormanı güzel bir şekilde buluşturan, onların geçimini sağlayan önemli çalışmaların yanında, arıcılık ve hayvancılık gibi farklı dallarda desteklemeler söz konusudur. Dolayısıyla teşkilat bir yandan bilinçlendirilirken bir yandan yeni yatırımlar ile erozyonla mücadele ve yeşillendirme konusunda önemli çalışmalar yapmaktadır. Bu bölgede gerek odun dışı orman ürünleri gerek orman köylerini destekleme konusunda önemli çalışmalar yapılıyor.

 Karadeniz jeolojik konumu itibariyle iki boyuta sahiptir. Bölge yeşilin ve doğal ormanlarının bol olması yönüyle şanslıyken, heyelan ve sel gibi farklı tehlikelerin fazla olması yönüyle de şanssız bir yapıya sahip. Bundan dolayı bölgemizde, yapılaşma, ulaşım, heyelan ve sel önleme çalışmalarında iyi bir planlama yapıp, koordineli çalışmalıyız. Bu kapsamda Orman ve Su İşleri teşkilatımızın birlikte yapmış oldukları örnek çalışmalar mevcuttur” dedi.

Orman Bölge Müdürü Mustafa Gedikli de çalışmalar hakkında Vali Öz’e bilgi verdi.