Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu’nun oğlu Alican Ağaoğlu Kırgızistan Cumhuriyeti Trabzon Fahri Konsolosluğu’nun açılışına protokolün katılmayışı nedeniyle moral bozukluğu yaşamış fakat bunu çevresine hissettirmemişti. Ali Can Ağaoğlu , bugün KTÜ'deki 'Ortadoğu ve Avrasya Yaz Okulu’nda yapacağı sunumu ani bir kararla iptal ederek Trabzon’u terk etti. Ağaoğlu’nun Londra’ya gittiği ve Trabzon’daki Konsolosluk açılışına protokolün katılmayışı nedeniyle böyle bir tepki koyduğu öne sürüldü.

KONSOLOSLUK AÇILIŞINA KATILIM OLMAMIŞTI

Kırgızistan Cumhuriyeti Trabzon Fahri Konsolosluğu bugün düzenlenen törenle açılırken, il protokolünden kimsenin açılışa katılmaması dikkat çekmişti.

Fahri Konsolosluk mazbatasını gayrimenkul sektörünün önde gelen şirketlerinden Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Alican Ağaoğlu aldı. Fahri Konsolosluk'un açılış törenine Kırgızistan'ın Türkiye Büyükelçisi Ermek İbraimov ve Alican Ağaoğlu katıldı. Alican Ağaoğlu açılış konuşmasında, Kırgızistan Fahri Konsolosluğu görevinin kendisine çok önemli sorumluluklar yüklediğini belirterek, Trabzon ile Kırgızistan arasında ticari, siyasi, ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için çalışacağını söyledi. Ağaoğlu “Değişen dünya düzeninde batıda ekonomik yavaşlama baş gösterirken, doğu gelişimini sürdürerek daha önemli bir konuma geliyor. Bugün Asya'da birçok önemli ülke bulunuyor ve özellikle Türkçe konuşan ülkeler arasında Kırgızistan ayrı bir öneme sahip. Geçtiğimiz yıl yüzde 5,7 oranında önemli bir büyüme gerçekleştiren Kırgızistan, Asya'nın parlayan yıldızı olarak dikkati çekiyor” dedi.

Kırgızistan’ın Türkiye Büyükelçisi Ermek İbraimov da Trabzon'da bulunmaktan dolayı memnun olduğunu belirterek “Kırgızistan’ın bağımsızlığını ilk tanıyan dost ve kardeş ülke Türkiye’dir. 24 Aralık 1991 tarihinde iki ülke arasında diplomatik ilişkiler kurulmuştur. O günden bu yana diplomatik ilişkiler en iyi şekilde ve her geçen gün gelişerek devam etmektedir. Bugün de Kırgızistan’ın Trabzon Fahri Konsolosluğu’nun açılışı ile bu ilişkiler yeni bir boyut kazanmıştır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından konsolosluğun açılış kurdalesini Alican Ağaoğlu ve Ermek İbraimov birlikte kesti. Açılışta protokolden katılım olmaması dikkat çekti.