Bir dizi ziyarette bulunmak ve toplantıya katılmak üzere Ağrı’ya giden TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, beraberindeki Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ile birlikte Ağrı Valiliği ve Ağrı Belediyesini ziyaret etti. 

İlk olarak Ağrı Valisi Süleyman Elban'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüşen Milletvekili Balta daha sonra Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında konuşan Milletvekili Balta “ Ülkemizin her bir karış toprağını seviyoruz. Ağrı şehrimizi çok seviyoruz. Kadim dostum Saycı Sayan’ın Ağrı’mızda belediye başkanı seçilmesi beni ziyadesiyle memnun etti. Kendisi geçtiğimiz hafta bizleri mecliste ziyaret etmişti. Bizde kendisine hem hayırlı olsun hem de iadeyi ziyaret gerçekleştiriyoruz.  Başkanımız Savcı Sayan'ın seçildiği günden beri farkını gösterecek hizmetlere imza atıyor. Yakinen takip ediyoruz.  Başkanımızın Ağrı sevdası çok büyük. İşini samimi ve gönülden yaptığı içinde başarılı oluyor.  Yaptığı çalışmaların birçok belediye tarafından örnek alındığını da gururla söylemek isterim. Ağrı doğunun parlayan yıldızı olmuştur. Bizlerde kendisine elimizde gelen desteği vermekteyiz. Bu kadar kısa süre içerisinde Ağrı'da yapmış olduğu hizmetlerden ötürü Savcı Sayan başkanımızı kutluyorum” dedi. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’da konuşmasında “ Çok değerli TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Trabzon Milletvekilimiz Muhammet Balta ve Trabzon’umuzun şirin ilçesi Vakfkebir’in başarılı Belediye başkanı Muhammet Balta’ya ziyaretleri için çok teşekkür ediyorum.  Sayın Vekilim benim çok yakın bir dostum. Ailece görüştüğüm bir insan. Çok başarılı bürokrat ve siyaset adamıdır. İşin çekirdeğinden yetişmiş. İl Genel Meclis üyeliği ve Başkanlığı, AK Parti Trabzon İl Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcılığı ve üç dönemdir de Trabzon Milletvekilliği yapıyor. Ayrıca şuanda çok önemli bir komisyon olan TBMM Çevre Komisyonu Başkanlığı görevini yürütmektedir. Bu görevler herkese nasip olmaz. Sayın Balta’nın bu tecrübelerinden her zaman faydalanan biriyim. Kendisi özellikle Bakan Yardımcılığı ve Milletvekilliği süresi boyunca Ağrı’ya büyük destekleri olmuştur, olmaya devam etmektedir. Ağrı’lı hemşerilerim adına kendilerine çok teşekkür ediyor başarılar diliyorum” dedi. 

Ağrı’da yakın bir ilgi ve sıcak bir karşılama gören Milletvekili Muhammet Balta ve Başkan Muhammet Balta, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’a Vakfıkebir Ekmeği, üzerinde adı yazılı Trabzonspor Forması, kemençe maketi ile Osmanlı Bölgeleri’nde Vakfıkebir ve Hicranlı Yıllarında Büyükliman isimli kitapları hediye ettiler. 

Milletvekili Balta ve Belediye Başkanı Balta daha sonra AK Parti Ağrı İl Başkanlığını ziyaret ederek AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi,  İl Başkanı Av. Abbas Aydın ve ilçe başkanları ile bir araya geldi. Balta burada yaptığı konuşmada da  "AK Parti olarak bizler büyük ve fedakar bir aileyiz. Davamızı bir adım daha ileriye taşıyabilmek için elimizden gelen tüm gayretleri ortaya koyuyoruz. İl ve ilçe başkanlarımız sorumluluk sahibi olduğu bölgelerde gerçekten fedakarca çalışıyorlar. Ağrı teşkilatımızda, Milletvekilleri, Belediye Başkanı ile uyumlu bir şekilde çalışarak yoluna devam ediyor. Bu vesileyle tüm Ağrı teşkilatımızı tebrik ediyor, birlik ve beraberlik içerisinde başarılı çalışmalar diliyorum” ifadelerini kullandı.