Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı  ekipleri, Ağrı Dağı bölgesinde icra edilen operasyonda, sınır birliklerine ve  vatandaşlara karşı eylem hazırlığında olan bir grup terörist tespit etti.

Bunun üzerine düzenlenen hava harekatında 3 terörist etkisiz hale  getirildi.

Teröristlerin 12 Mart 2018'de Uzman Çavuş Göksel Koç'un şehit edilmesi  eylemini gerçekleştiren teröristler olduğu bildirildi.


Ayrıca, teröristlerin yerini tespit eden Mehmetçik'in, hava harekatı  öncesi son günlerde, İran üzerinden kaçak yollarla yurda giren Afganistan ve  Pakistan uyrukluları yakalamak izin bölgede bulunduğu öğrenildi.

Etkisiz hale getirilen teröristlerin de kaçak göçmenlere yönelik önlem  almaya çalışan sınır birliklerindeki Mehmetçik'e pusu hazırlığında olduğu  belirtildi.

Hatay Amanos Dağları’nda 8 terörist öldürüldü  

Hatay’ın Dörtyol ilçesi kırsalı Amanos Dağlarında tespit edilen bir grup PKK’lı terörist düzenlenen hava destekli operasyonda etkisiz hale getirildi. İlk belirlemelere göre 8 terör örgütü üyesi öldürüldü.

Dörtyol ilçe kırsalı Amanos Dağı çat bölgesinde akşam saatlerinde SİHA ve İHA’lar tarafından tespit edilen bir grup terörist düzenlenen hava destekli operasyonla etkisiz hale getirildi. İlk belirlemelere göre 8 teröristin etkisiz hale getirildiği bölgede operasyonlar devam ettiği belirtildi.