Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alaattin Aslan, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ergun Ata ve beraberlerindeki gazetecilerin katıldığı ziyarette konuşan Başkan Gümrükçüoğlu, “Ağrı Gazeteciler Cemiyeti’ni belediyemizden ağırlamaktan gurur duyduk. Trabzon’da çevre illere oranla en çok Ağrılı vatandaşlarımız bulunmaktadır. Trabzon’da iş yapan ve çalışan çok sayıda Ağrılı hemşerimiz var. Trabzon'u eviniz gibi görün. Sizi Trabzon’da ağırlamaktan memnun olduk” dedi.

Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aleattin Aslan ise misafirperverliklerinden dolayı tüm Trabzonlular’a ve Başkan Gümrükçüoğlu’na teşekkür ederek, ”Trabzon, Ağrı’nın avlusudur. Ağrı’da fırıncılık, gazetecilik, fotoğrafçılık, marangozluk gibi önemli mesleklerin öncülüğünü Trabzonlular yapmaktadır. Biz de Trabzon'u ikinci bir memleket olarak görmekteyiz. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni abi olarak bilmekteyiz. Trabzon da olmaktan gurur duyduk sizlere teşekkür eder ve sizleri ağrıya bekleriz” diye konuştu.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ergun Ata ise, Ağrı Gazeteciler Cemiyeti ile abi kardeş ilişkisi içerisinde olduklarını kaydederek, “Ağrılı vatandaşları Trabzon da ağırladığımız gibi bir çok Trabzonlu vatandaşımız da Ağrıda ikamet etmekte ve geçimlerini orada idame ettirmektedir. Daha önce Trabzonlu gazeteciler olarak ziyaret ettiğimiz Ağrı’dan güzel anı ve düşüncelerle Trabzon’a dönmüştük. Ağrılı meslektaşlarımızın ise üç gün boyunca sürecek Trabzon gezisinden güzel anılarla ayrılacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Ziyaretin anısına Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aleattin Aslan, Başkan Gümrükçüoğlu’na Ağrı İshak Paşa Sarayı’nın yağlı boya tablosunu ve Ağrı(yı tanıtıcı çeşitli kitaplar takdim ederken, Başkan Gümrükçüoğlu ise konuklarına Trabzon’u tanıtıcı çeşitli hediyeler verdi.