61SAAT RÖPORTAJ - SEDEF ÇÖPCÜ BAHÇEKAPILI

Trabzon’un sevilen ve en çok tanınan doktorlarından Ahmet Çubukçu 61SAAT TV’ye özel açıklamalarda bulundu.

Şehrin bütün kişilik yapısını taşıyan ve bu nedenle vatandaşlar tarafından çok sevilen Op.Dr.Ahmet Çubukçu, Medical Park Hastanesi Trabzon Başhekimliği görevine getirildi.
Beyin Cerrahı olan Ahmet Çubukçu sayısız ameliyatlara girdi ve sayısız başarılı ameliyatlara imza attı.

Renkli kişiliği ve Trabzonspor taraftarlığı ile de dikkat çeken Ahmet Çubukçu, 61SAAT TV Genel Yayın Yönetmeni Sedef Bahçekapılı Çöpcü’nün sorularını yantladı.

Zaman zaman duygusal anların yaşandığı röportajda Ahmet Çubukçu’nun esprileri de dikkat çekti.

İşte o röportaj;

Neden doktorluk?

"Trabzon Lisesi'ni okudum. Liseyi bitirdikten sonra KTÜ Makina Mühendislik Fakültesi'nde okudum. Yani ilk üniversite hayatıma Makina Mühendislik Fakültesi’nde başladım. O zaman doktorluk itibarı yüksek olan bir meslekti. Makina Mühendisliği'nde okurken Tıp Fakültesi'ni kazandım.  Okudum mezun oldum 1988 yılında mezun oldum. Mecburi hizmetimi tamamladıktan sonra Trabzon'da Beyin ve Sinir Cerrahı bölümünü tamamladım."

Medical Park'ta başhekimlik nasıl bir duygu?

"Valla uykularım kaçıyor. Başhekimlik gerçekten kutsal görevin yanında hekimliğin dışında özel bir görev. Diğer doktor arkadaşlarla beraber aynı havayı solduğumuz zaman hissettiklerini hissetmeniz gerek bana göre. Çünkü onlarla beraber yatıyorsunuz. Onlarla beraber kalkıyorsunuz. Bu işin sağlıkta lokomotifi doktorlar öyle düşünüyorum. Biz burada güzel bir ekip oluşturduk. 3 aylık geçmişe bakıyorum. Medical Park Trabzon'da %40'un üstünde yükselme yaşadı. Çıtayı daha yüksek yerlere koyduk"

Madical Park Hastanesi'ni bize anlatabilir misiniz?

"Buraya gelmeden personellerimizin son durumu analiz ettik. Bıkkınlık gördük hasta sayısında ameliyat sayısında azalma gördük. Burada huzurun hakim olması gerekiyordu. Yapımız itibariyle bütün doktorla beraber tanışıyorduk. Daha çok kaynaştırdık. 11 tanede transfer yaptık. Yeni transferlerle üst seviyelere çıkmayı planlıyoruz"

Farklı yatırımlar planlanılıyor mu?
ÖZEL TIP FAKÜLTESİ MÜJDESİ

"Mekânsal olarak burayı da büyütmeyi planlıyoruz. Yönetim kurulu başkanımız Muharrem Usta'nın da önermiş ve bizi bilgilendirmiş olduğu gibi ileri ki dönemlerde Tıp Fakültesi'nin temellerini atabilmek. Amacımız belli bir yatak sayısına ulaştırmak. Tıp Fakültesi açıp eğitim verebilmek. Trabzon'dan dışarıya giden çok göç var"

Trabzon'da sağlık durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

"Trabzon insanı müthiş bir sağlık hizmetini hak ediyor. Trabzon insanı çok çalışan bir insan. Boş duran insan yok hem doğal yapımız itibariyle gerçekten çok çalışıyor. Kadınlarımızda çalışıyor erkeklerimizde çalışıyor. Onların gerçekten sağlık hizmetini en iyi şekilde alması çok önemli. Bunları yapabilmek için de önümüzde ki seneler içerisinde Medical Park Trabzon şubesini daha iyi yerlere getirmek istiyoruz"

Diğer özel hastaneler ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

"Karadeniz Hastanesi'ni Medical Park Karedeniz yaptık zaten. İmperial Hastanesi ve Clinart Hastanesi'de Trabzon'un hastaneleri hepimizi kardeşiz. Tabi rekabet olacak ama konu sağlık olunca çok dikkatli olan kazanan taraf olur. Devlet hastaneleri dahil koordine halinde çalışıyoruz. Özel yada devlet diye bir ayrım yok hepsi Sağlık bakanlığına bağlı olan insanlarımıza hizmet verebilmek için kurulan birimler. Bazılarında ek ücret alınması var. Fiyatlarımız oldukça uygun yardımcı da oluyoruz. Bende her türlü yardımı yapıyorum yeter ki hastalarımız dua etsin gerisi hiç önemli değil"

Yeni doktorlar gelecek mi?

"Özel muayeneleri olan doktorlar yasa ile birlikte bizimle çalışabilirler. Bazı doktor arkadaşlarımız ameliyatlarını burada yapmak istiyor. Bizde bunu Sağlık İl Müdürlüğü'ne bildirdik. Onlar onay verdiği zaman. Her şeyi yapabiliriz. Yeni doktorlar arasında Nefroloji, Endokrolojini, Gastroenteroloji Cerrahi, Gastroenterologlar, yeni göz birimimizde Kubilay Çetinkaya'yı başlatacağız. Onkoloji bölümüzü yeni açıyoruz. Gerekli donanıma sahip mekanı çok güzel yeni bir Onkoloji servisimize iyi bir doktor arkadaşımız başlıyor. Yine nöroloji ile destekliyoruz. Bizim hastanemiz futbolda da tabir vardır. Bir üst lige çıkmaya gayret sarf ediyor. Bizde bu takımın kaptanı olarak hoşumuza gidecek"

Yoruluyor musunuz?

"Çok fazla uyumuyoruz. Hastaneyi kendi malın gibi görürsen başarı sağlanır. Burayı bir aile hastanesi olarak revizyon içerisine girdik. Yerel dengeler açısından bunu başarabilmek çok önemli"

Ahmet Çubukçu olarak hedefiniz?

"Ameliyatlarımı yapıyorum. Hastalarımızın ameliyat sonrası memnun olmaları büyük bir şey sağlık konusunda. Ama en büyük hedefim Trabzonspor'da şampiyon olduğu dönemde yönetici olmak. Yönetici olmak değil çaycı olmak bile yeter. Yeter ki şampiyon olsun Trabzonspor"