61SAAT HABER SERVİSİ - Yatırım Adasının hala hayata geçmemesi, “Erzincan - Trabzon Demiryolu olayı gibi oldu” şeklinde yorumlayan Gürdoğan, “Bugün Rize’de Lojistik Merkez için liman yapımına başlanıyor. Karşı çıkmak anlamında değil ama Trabzon Yatırım Adası, ondan önce olan proje. Neden başlamıyor. Trabzon’un ilçeleri Trabzon’u geçmeye başladı” dedi. 
Yatırım Adasının üvey evlat muamelesi gördüğünü ifade eden Gürdoğan, “Yatırım Adasının üvey evlat muamelesi gördüğünü söylüyorum. Yani niye bugüne kadar alınmadı, neden bütçesine en ufak para koyulmadı. Yatırım Adası tamamen dış ticarete dönük olarak yapılacak. Bunu Organize Sanayi Olarak görmenin yanlış.  Yüksek teknolojinin, yabancı şirketlerin orada alabileceği, Türkiye’yi üs olarak kullanabileceği bir yatırım. 
Yatırım Adasının benzerlerini Türkiye’nin belli yerlerinde yapılabilir. 3 tarafı denizlerle çevrili ülkemizin çok daha büyük lojistik imkanlara sahip olduğunu düşünüyoruz. 
Vergisel muafiyetlerin olduğu, uluslararası hukukun olduğu alanlar yapılarak yabancı sermaye için buralar ihracat üssü haline getirilmesi gerekiyor” dedi.