CHP Trabzon Millet Vekili Ahmet Kaya, Trabzon’un en temel sorunlarından biri olan ‘trafik sorununu’ ele aldı. Trafik sorunu için yapılan kavşak ihalelerinin akıbetini sordu.

“Trabzon’un en temel sorunlarından biri trafiktir, ulaşımdır” diyen Kaya; “Trafiğin sorun haline gelmesinin önemli bir nedeni de, çözüm adına gerçekleştirilen projelerin maalesef yanlış, eksik ya da hatalı oluşudur” dedi.

Gerçekleştirilen ulaşım projelerinde hatasız ya da eksiksiz bir iş bulmak neredeyse olanaksız olduğunu belirten Kaya; “Trafik sorunu Trabzon’da yıllardır çözülemeyen ve artarak ve genişleyerek süren bir sorun haline gelmiştir. Geçmişte sorun sadece merkezdeydi. Ancak bugün plansız ve sağlıksız gelişen Trabzon, çok daha geniş bir alana yayılmış durumda” şeklinde konuştu.

Kaya sözlerine şu şekilde devam etti; “Yapılaşma ve imar planlamaları yapılırken, ne yazık ki altyapı sorunları gözetilmiyor. Ulaşım başta olmak üzere bu yapılaşmanın yol açacağı altyapı sorunları öngörülmediği, hesaplanmadığı, dolayısıyla inşa edilmediği için, büyük sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz.” Kaya buna en çarpık örnek olarak Çukurçayır ve Kaşüstü’nü gösterileceğini vurguladı.

Ayrıca Kaya; Trabzon trafiği açısından yaşamsal önemi bulunan Değirmendere, Atapark ve Akçaabat Haçkalı Devlet Hastanesi kavşaklarını da ele alarak şunları kaydetti: “18 önce ihale yapıldı, ama hala bir ses yok. Üstelik ihaleden hemen sonra yer teslimi yerine keşif artışı ve proje değişikliğine gidildi… Ama yine ses yok!”

Neden böyle bir değişikliğe gidildi?

Neden bu projelere başlanmıyor? Bunlara cevap verecek bir yetkili var mı?

Bu kavşaklar bir keyfiyet değil zorunluluktur. Acilen buralarda çözümler üretmek ve trafiği rahatlatmak zorundayız.

Daha sonra Kaşüstü geçişine de değinen Kaya; “Öte yandan, sadece Trabzon değil, Karadeniz transit taşımacılığının da en önemli sorunu haline gelen Kaşüstü geçişi konusunda çalışmaların da hızlandırılması ve bir an önce bitirilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Son olarak “bizim derdimiz Trabzon'umuzun huzurlu ve mutlu bir kent olmasıdır” diyen kaya, “milletimizin derdi bizim derdimiz, çare aramak görevimiz anlayışıyla gördüğümüz eksiklikleri söylemeye ve sorunların çözülmesine katkı vermeye devam edeceğiz” diye belirtti.