61SAAT HABER SERVİSİ

Karadeniz programları kapsamında Trabzon’a gelen CHP heyeti Trabzon’un Çarşıbaşı İlçesi CHP İlçe Başkanlığı’nda bir program düzenledi.

Düzenlenen programa CHP Milletvekilleri İlhan Kesici, Nurhayat A. Kayışoğlu, Nihat Yeşil, Gürsel Erol ve Ahmet Kaya katıldı. Vatandaşlarlar ile görüşen vekiller yöreninin sorunlarını ele aldı.

Programda “Seçim döneminde CHP terör ve teröristlerle işbirliği yapıyor” iddiaları üzerine söz alan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

KAYA: İSPATLASINLAR BUGÜN İSTİFA EDERİM

Bahsedilen iddianın ispatlanması üzerine istifa edeceğini aktaran Kaya “ Bölge milletvekili olarak bu sorunu yaşadım . Ağrılıklı olarak bu soruyu soran art niyetli insanlar. Yaşananlar tüm çıplaklığıyla ortada. Bizim terör örgüleri ve terörle hiçbir bağımızın olmayacağını bu toplumun gayet iyi biliyor olması lazım. 

Bu toplum bir açılım süreci yaşadı, biz bu süreçte bir duruş sergiledik dedik kan akmasın, gözyaşı olmasın, barış olsun huzur olsun ama hükümete gerekli uyarıyı yaptık. Terörist eline silahı almış devleti masaya çağırıyor. Bu bir yanlıştır dedik bu görüşmeler kapalı kapılar ardında yapılmamalı dedik. Parlemento marifetiyle yapılmalı dedik, CHP’nin bugünü, yarını, dünü belli,  kuruluşu belli hiçbir zaman terör örgütü hiçbir illegal örgüte müsama göstermememiş ve en önünde vardır. CHP’nin terörle iltisaklı olduğunu biri bana ispatlasın bugün bu partiden istifa ederim.” dedi.

NUHOĞLU : BİRLİK BERABERLİK GÜNDEM OLMALI

Daha sonra söz olan Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu “Kendi örf adetlerimizi yaşayamadık kendi benliğimizde olamadık. biriler geldi baş örtüsünü vatan haini ilan ediyor, bir grup namaz kılmayın diyor. Ülkemiz her toplumu barındırıyor. Her gruptan her kesimden insan barındırıyor, kardeş içinde  yaşayabiliriz. Sivri demeçler vermektense daha çok birlik beraberliği gündeme getirmemiz gerekiyor. 

İnsanları bölmekten daha çok birleştirme yönüne evrilmeliyiz. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşıyoruz bu şekilde demeçler verirsek daha iyi olur. Ülkemizde Allah’ım dedi ki oku dedi biz bunu okumuyoruz.” İfadelerini kullandı.