Yoklama ile başlayan toplantıda  daha sonra Başkan Genç,  geçen ayın faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. 
İMAMOĞLU’NU TEBRİK ETTİ
Başkan Genç, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde, İstanbul Belediye Başkanı seçilen Trabzonlu Ekrem İmamoğlu’nu tebrik ederken, İstanbul’a hayırlı hizmetler yapmasını temenni ettiğini söyledi. 
TFF’nin yeni sezonda Süper Lige, Trabzonspor’un efsane isimlerinden Cemil Usta’nın adının verilmesini de “İnşallah Trabzonspor Şampiyon olur” diyerek gündeme getiren Başkan Genç, Türk Yıldızları’nın bu yıl da Trabzon’a geleceğini açıkladı. 
TÜRK YILDIZLARI TRABZON’A GELİYOR
4 Temmuz’da Of’ta gösteri yapılacağını ardından 7 Temmuz’da Trabzon’da Türk Yıldızlarının gösteri yapacağını açıklayan Genç, “7 Temmuz Pazar günü. Geçen yıl ki gösteride izleyici rakamları 100 bini aşan bir durumda. Onların kendi beyanlarıydı.. Türkiye’de en kalabalık gösteri 9 Eylül’de İzmir’de yaptıkları gösteri. Geçen yıl ki beyanlarında Trabzon’un İzmir ile yarıştığını söylemişlerdi. İnşallah bu yıl ki rakamımızla İzmir’i geçeriz” dedi. 

Hasan Paşa Hamamında tahsis gelmedi.. 
Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi Haziran ayı toplantıları bugün başladı. Ortahisar Belediye Meclisi Toplantı salonunda yapılan bugün ki bileşimini başkanlığını, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yaptı. 
Yoklama ile başlayan toplantıda  daha sonra Başkan Genç,  geçen ayın faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. 
Toplantı daha sonra meclis üyelerinin gündem dışı soru – cevap bölümüyle devam etti. 
İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakırnoğlu, “Bizim tarihi hamamlarımız var dedik, çeşmelerimiz var dedik. Biz hızlı bir şekilde gün ışığına çıkaracağımız Hasan Paşa Hamamı vardı. Ben bu hamamın belediye bütçemize bir şekilde Kültür Dairesine Kaynak aktarılarak 5 yıl içinde oranın belediye imkanlarıyla şehrimize kazandırılması talimatını vermenizi talep ediyorum. Üstleniyoruz kalmasın, devam edelim. Sadece içinde ki otu temizleyerek kapısını temizleyerek değil. Eserlere sahip çıkıyoruzu ortaya somut anlamda koymak için öneri yapıyorum” dedi. 
Bu sözlere Başkan Genç ise, Hasan Paşa Hamamı ile ilgili tahsis gelmediğini ifade etti. Genç, “Tahsisi alır almaz çalışmayı yapacağız” dedi.