Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, AK Parti İl Kadın Kolları haftalık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı'na katıldı. Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri'ne hitap eden Başkan Genç, kadınların AK Parti'yle siyasetteki temsil oranının bir hayli arttığını kaydederek, "AK Parti'nin iktidarıyla birlikte siyasette görev üstlenmekten çekinen ya da bir şekilde görevlendirilmek istenmeyen kadınlarımız siyasete aktif bir şekilde katılarak idari ve siyasi kadrolarımızda başarılı çalışmalara imza attılar. AK Parti kadınların siyasete katılımını kurulduğu ilk günden beri çok önemsemiş, bu konuda yasa ve yönetmelikler çıkararak kadınların siyasete girmesi için pozitif ayrımcılık yapmıştır" dedi.

KADINLAR AK PARTİ DAVASININ BİR PARÇASIDIR

Trabzon AK Parti Trabzon Kadın Kolları kurulduğu günden itibaren gerek eski başkanları gerekse şimdiki başkan Bahar Ayvazoğlu döneminde AK Parti davasının halka duyurulup, tanıtılmasında çok önemli görevler üstlendiğinin altını çizen Başkan Genç, "Çok büyük fedakarlık örneği göstererek normal çalışma saatleri dolmasına rağmen ayrı bir mesai yapıyoruz. Yaptığımız işin anlamını, gerekçesini, gerçek manasını, geleceğe dönük sonuçlarını tabii olarak biliyoruz, bilmekteyiz. Ama bu işleri de bu fedakarlığı da yapmak durumundayız. Çünkü milletimiz, memleketimiz adına yaptığımız iş ciddi bir fedakarlık işi. Ama hem geleceğimiz adına, hem inançlarımız adına, hem inandığımız değerlerimiz adına daha iyi bir toplum oluşturma adına, daha iyi bir gelecek oluşturma adına veya mağdur edilmiş, haksızlığa uğramış toplumların bizde olduğu bir zaman dilimi adına bu fedakarlıkları yapmak durumundayız. Onun için ben sizleri İl Kadın Kolları Başkanı ve Yönetim Kurulu olarak yeni görevinizde bir taraftan başarılar dilerken, bir taraftan da bu fedakarlığınız için hepinizden Allah razı olsun diyorum. Tabii yaşadığımız zaman itibariyle kadınımız ile erkeğimiz ile bir toplum olarak ifade etmeye çalıştığım bilinç ve şuur doğrultusunda çalışacağız. Ancak bayan kardeşlerim açısından biraz daha fazla bir fedakarlık yaptığınızı biliyorum. İnşallah yeni görevlerinizde de yürekten başarılar diliyorum. Başarılı olacağınıza da yürekten inanıyorum. Bu konuda kuruluşundan itibaren bu davanın sahipleri olan siz çok değerli hanım kardeşlerimiz, sonradan katılan çok değerli hanım kardeşlerimiz, gençlik kollarımız, ana kadememiz, topyekun dava şuuru ile birlikte inşallah başarıya ulaşacağız. Başarma zorunluluğumuz var. Başarmak sorumluluğumuz var. O nedenle sizlere güvenimiz tam. Bütünüyle beraber bir dava şuuru ile el ele vererek bu süreçleri inşallah beraber başaracağız" ifadelerine yer verdi.

AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç'e ziyaretinden ve kadın kollarına bugüne kadar göstermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ederek AK Parti davasının Trabzon'da ve tüm Türkiye'de halka duyurulup tanıtılmasında kadınların çok büyük fedakarlıklar ve gayretler gösterdiğini ifade etti.