AK Parti Trabzon Ortahisar Belediye Başkan adayı Av. Ahmet Metin Genç, Proje Tanıtım Toplantısını Zorlu Grand Otel’de yaptı. 
Proje Tanıtım Toplantısına AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Bahar Ayvazoğlu, Adnan Günnar, Salih Cora, AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon eski Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, MHP Trabzon Eski Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, AK Parti ve MHP’den partililer ile Belediye Meclis Üyesi adayları katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantıda konuşan Genç, “Yeni dönem gönü belediyeciliği diyoruz… 
2014 yılında şehrimizi büyükşehir olmasından sonra merkezde kurulan bu Merkezi Güzel İlçemiz Ortahisar İlçemizin kurucu belediye başkanı olarak 5 yıldır vazife icra ettim. 
Şimdi yeni bir dönemin arifesindeyiz. İnşallah Trabzon’umuzun, geçirdiğimiz dönem nazarındaki yapılanları tamamlayıp artık bunun üzerine imkan ve kabiliyetiyle birlikte yeni dönem yönetim anlayışı ile birlikte mütekamil bir Ortahisar Belediyesi olarak biraz sonra açıklayacağımızı hizmetlerimizi icraatlarımızı şehrimize kazandırmak amacı ve arzusu içindeyiz. 

BÜYÜKŞEHİR İLE BİR VE BERABER YAPACAĞIZ.. 
Yeni döneminde Ortahisar’da en önemli anlayış büyükşehir belediye başkanımızın, murat Zorluoğlu beyin geçen hafta çok muhteşem bir şekilde hemşerilerimize sunduğu ve bize de vizyon çizdi buradan kendisine çok çok teşekkür ediyorum. Çok kısa zamanda bu şehre geldikten sonra büyükşehir belediye başkan adayı olduktan sonra kısa zaman zarfında şehrimizin bütün dokularına vakıf olarak, bütün sorunlarına, bütün ihtiyaçlarına, çizdiği projeksiyon, yeni dönemde en önemli başlangıcımızın yönetim anlayışımız olacaktır. 
Yani hem Ortahisar’ın projeleri Büyükşehir’in sunumunda var, hem de bizim projelerimizde büyükşehir belediyemizin icraatları var. Yeni dönem için en özgüvenle, net olarak ifade edeceğimiz anlayış budur. Bir ve beraber yapacağız. 
Bizde 5 yıldır bu şehirde yöneticilik yapan bir belediye başkanı olarak şöyle bir hedef koyduk. Üst hedefimiz, “En mutlu şehir” olsun.. En Mutlu Şehir Ortahisar olarak yola çıkıyoruz..

MAĞMAT PROJESİ VİZYON PROJESİ

''Yaşayan sokaklarımızla beraber bizim kültürümüzde sokak muhabbeti ayrıdır Yaşayan sokaklarımızla beraber hem estetiği hem de muhabbetiyle yeni alanlar oluşturacağız. Mağmat projemiz bizim vizyon projemiz. 600 dönümlük alanı, bütün milletvekillerimizin gayretiyle beraber, İçişleri Bakanı ve Maliye Bakanımızın iradesiyle beraber alanı Ortahisar Belediyesine tahsil ettik. Uygulama projesi tamamlandı''

EL SANATLAR ÇARŞISI

''Yeni dönemde burayla ilgili adımlar atılacak. El Sanatları çarşımız, Zağnos Vadimizde.. oraları daha zenginleştirelim. Büyükşehir Belediyemizin aynı alanda projeleriyle beraber kentsle dönüşüm yapalım, oraları daha güzel alana çevirelim. Belediyemizin kurslarından eğitim alan vatandaşlarımız ve kendi ürettiği her kesimden vatandaşımızın ürününü sergileyeceği satacağı alan oluşturacağız.

MAHALLE KIRAATHANELERİ

''Mahalle Kıraathaneleri oluşturacağız. Gençleri teknolojik bağımlılıktan kurtarmak lazım. Büyükşehir Belediyemizle birlikte bir merkezde plajımız yok. 5 yıllık dönemde şehrimizde öne çıkan konulardan bir tanesi. Böyle bir alanı şehrimize kazandıracağız. Avcılık ve atacılık konusunda Trabzon önde gelen bir şehir.. Atıcılıkla ilgili olarak Ankara’nın doğusunda bir merkez yok. Çok çok rağbet var bu spora… Çocuklarımıza özgü olarak etkileşimli çocuk kütüphaneleri şehrimize kazandırmak istiyorum'' 

SUNAY AKIN OYUNCAK MÜZESİ, EĞLENCE PARKI

''Geçen dönem hedefimdi gerçekleştiremedim, bu dönem gerçekleştireceğiz. Sunay Akın’ın oyuncak müzesini şehrimize getireceğiz. Mekanı da tespit ettik. Eğlence parkı düşüncemiz var. Ama kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımız böyle geniş konseptli eğlence parkı inşaa edecek. Bu projemizi o proje doğrultusunda değerlendireceğiz. Belki daha tematik unsurlarla başka alanda gerçekleştireceğiz. Büyükşehir ile beraber istişare halinde gerçekleştireceğimiz önemli bir projemiz..''

''Çok amaçlı semt sahaları.. Özellikle bu dönem bizden talep edildi. Mahallelerimizde ki semt sahaları ihtiyacına binaen bu dönem atacağımız önemli adımlardan biri olacak. 
Ballim Kafemiz var. Sayılarını attıracağız. 
Bize emanet olan Sokak Hayvanlarımız. Ortahisar Belediyesi olarak duyarlı davranmaya devam ettik. Bu iş artık bu dönem kurumsal kimlik altında devam ettireceğiz. Sokak hayvanlarımızın, kazaya maruz kalan hayvanlarımızın tedavi merkezleri ve aynı zamanda popülasyonun kontrol altına alınması için kısırlaştırma merkezlerini şehrimize kazandıracağız''

Hobi ve Huzur Bahçelerimiz.. 

Afet olmaz demeyeceğiz. Afete hazırlıklı olmak için, merkez kuracağız. 
Turizm Planı yapıp hayata geçireceğiz. 
Su parkımızı yapamamıştık. Çok geliştirilmiş bir donatı içinde Gülcemal içinde Büyükşehir Belediyemiz su oyunlarının bütünüyle gerçekleştirileceği bir alan vadetmişken biz de daha küçük bir alan içinde gerçekleştireceğiz. 
Kale Parkı halkımıza açıp, orada deniz müzesi.. Tarihi şehir diyoruz tarihi şehir müzelerle anılır. 
Kemeraltı’nda birinci etabını tamamladığımız alanda Kültür ve Turizm Bakanlığı 2. Ve 3. Etabını tamamlayıp ticaret müzesi yapmayı planlıyoruz.. 

AVNİ AKER MİLLET BAHÇESİ 

Proje içerisinde Yavuz Selim Korundu.. Bir Spor Müzesiyle hayata geçecek..  
İstanbul’dan sonra ilk basın kuruluşları Anadolu’da Trabzon’da.. 1865 yılında bu şehirde Matbaa Kurulmuşsa, Anadolu’da gazete Trabzon’da çıkarılmışsa, bu güçlü kısım kurumsal hafızaya kavuşması lazım.. 
Ortahisar’da Sur içi ve Yukarı Hisar alanları.. Mikrofonu elimize aldığımızda gururla söylüyoruz. Tarihi şehir, kadim şehir.. Ama bu kadar yılı olan şehrin arkeolojik müzesi yok. Arkeolojik müzesiyle bu zengin tarihi kurumsal hafızaya kazandıralım.. 
Boztepe’miz.. Yine geçen dönem söz verip yapamadığıız Boztepe Ahi Evren Projemizi bütünleştirip nasıl İstanbul’un Eyüp Sultan’ı manevi önderiyse Trabzon’un Ahi Evren… Milli Kahramanımız da orada.. 
Güzel bir seyir terası da yapacağız.. 
Tarihi çeşmelerimiz var.. Onların da 13 tanesini projelendirdik. Restorasyonunu yapıyoruz ama tamamını kullanımına açacağız. 
Fetih Müzesi.. 
Kültür ve Sanat Merkezi…Büyükşehir Belediye Başkan adayımız bu eksikliği tespit etti. İçerisinde tiyatronun, resim sergisinin, müziğin yer aldığı bir alan olacak. Kültür Sanat Merkezi konusunda da bu beklentiyi büyükşehir belediyesi ile hayata geçireceğiz..

En yeşil Ortahisar hedefimiz olsun

''En yeşil Ortahisar hedefimiz olsun. Bu dönemde 61 bin fidanı Ortahisar’ımıza dikeceğiz. Geleceğe bırakacağımız en büyük miras.. Şehrimizin güneyinde yeşil alanlarımız var. Oralarda kent meyve bahçeleri oluşturalım istiyoruz. Park sayılarımızı arttıracağız. Ekopark, veya benzeri daha değişik konsepte, Pelitli, Çukurçayır, Yalıncak ve Beşirli alanlarını tespit ettiğimiz alanlarda çocuklarımızın eğleneceği, büyüklerimizin dinleneceği alanlar yapacağız''

4’4lük hizmetleri Büyükşehir Belediye Başkanımızla, Ankara’ya gidip kazandıracağız

''Nasıl yapacağız. Bir irademiz var. Sağlam irademiz var. Bir işi yapmak için önce hayal edeceğiz. Hayata geçirmeden hayal edeceğiz. İki kararlıyız. Karar verdik mi olur. Tünel Akvaryum Projemiz o kadar zor prosedürdeydik ama kararlıydık. Genç hissediyoruz, heyecanımız var, motivasyonumuz var.. Gücümüz var. Burada sunduğumuz işler tek Ortahisar Belediyesinin bütçesiyle yapılacak işler değil. Tabi olarak gücümüz var. Milletvekillerimiz var. Önceki dönem şehrimize milletvekili olarak hizmet etmiş değerlerimiz var. 4 tane bakanımız var. Bu avantajlı bir dönemimiz. Ekonomik olarak sıkıntı olabilir ama 4 tane bakanımız var. İçişleri, Maliye, Yatırım ve Ulaştırma Bakanımız.. 4 tane bakanımız var. 4’4lük hizmetleri Büyükşehir Belediye Başkanımızla, Ankara’ya gidip kazandıracağız. Kıymetli Cumhurbaşkanımız var.. Allah’ın nasibiyle yeniden yola devam etmek için bismillah diyoruz. Cumhur ittifakımızın şampiyon ili Trabzon, şampiyon ilçesi Ortahisar olsun diyoruz.. Bu adaylık sürecimiz başladığından itibaren bizi Cumhur ittifakının paydaşı olarak bizi yalnız bırakmayan kendi partimizin il başkanı ilçe başkanının yanısıra MHP’nin il başkanı Bekir Beye çok teşekkür ediyorum. İlçe Başkanım Murat Gedikli beye, önceki dönem milletvekili Süleyman Beye çok teşekkür ediyorum''