61SAAT HABER SERVİSİ - SERKAN KILINÇ-Trabzon Ortahisar İlçesi Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, sahile yapılacak su parkından, bitki müzesine, büyükşehir ile ortak yaptıkları projelerden, Trabzonspor ve Türk milli takımına kadar 61saat.com’a özel açıklamalar yaptı. 

Trabzon’un sahil kesiminde yer alan Kanuni Sultan Süleyman heykelinin doğu kısmında yer alan koya yapılacak su parkının projenin Ortahisar Belediye Meclisinde onaylandığını ifade eden Genç, alanın Büyükşehir Belediyesi sınırlarından yer almasından dolayı projeyi Büyükşehir Belediye Meclisine gönderdiklerini kaydetti.

ALAN BÜYÜKŞEHİRİN, İCRAAT ORTAHİSAR’IN
İçerisinde su altında ki seslerin tanıtıldığı mini bir müze, ışık gösterileri, oturma alanları ve su gösterilerinin bulunacağı su parkı Trabzon’da ise bir ilk olma özelliği taşıyacak. Parkta 17 Tük devletinin simgelerinin de bulunacağı kaydedildi.
Burada yapılacak oylamanın ardından projeye start vereceklerini kaydeden Genç, Trabzon insanını denizle buluşturmak için bu projeyi hayata geçirmek istediklerini kaydetti.
Genç, “Hep şunu söylüyorduk şehirde yaşayan hemşerilerimizi, vatandaşlarımızı denizle buluşturma amacı da içeren, güzel ve görselliği olan bir projeyi hayata geçireceğiz. Yapımını biz gerçekleştireceğiz. Ama bu alan Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde yer aldığı için,  Büyükşehir Belediyemiz ile müşterek bir proje olarak yapıyoruz. Alan Büyükşehir’in alanı ama icraat bizim icraatımız. Yapımı bize ait” dedi.

TRABZON’U DENİZLE BULUŞTURACAK PROJE
Trabzon’un deniz kıyısında olmasına rağmen balıkçılık dışında denizle pek ilgilenilmediğini kaydeden Başkan Genç, “Deniz, kıyısında bir kentiz ama balıkçılarımız dışında denizle çok yaşayan bir şehir değiliz. Belki bu anlamda halkımızı denizle buluşturmak, deniz kenarına çekebilmek için bu tür projeler yapmak şehrimiz adına daha faydalı olacaktır. Bu projenin hemen baş kısmından başlayarak Akyazı’ya kadar büyükşehir belediyemizin ayrıca bir sahil kısmı dolgu ile birlikte bu anlamda bu içerikte hazırladığı proje var. Sanırım o önümüzde ki günlerde büyükşehir belediyesi tarafından hayata geçirilecektir.
Burada düşüncemizi sizlerle paylaştıktan sonra yasal manada büyükşehir ile ortaklaşa düzenlemek için projenin yapımını biz üstleneceğiz” dedi.

NEDEN SORUN OLSUN Kİ?
Bu noktada bir çok projeyi büyükşehir ile yapmalarının kendileri açısından her hangi bir sorunun teşkil edip etmediği sorusuna Genç, “Mevzuat böyle. Bazıları müstakilen bize ait. Bazıları Büyükşehir Belediyemizin yetki alanında olunca müşterek yapıyoruz. İlla büyük projelerde değil. İşin realitesi bu. Neden sorun olsun ki. Aynı belediyeyiz.
Bitki müzesi var. 12 dönümlük arazi. Orayı Karayollarından devraldık. Orada biz şimdi çok güzel bir bitki müzesi şekline getirip halkımıza açacağız” ifadelerini kullandı.

İLK YILDA KAÇ PROJE GERÇEKLEŞTİRECEK
Açıkladıkları projelerden ilk senelerinde 5 tanesi gerçekleştirmek için harekete geçtiklerini kaydeden Genç, “Şuan da 5 tanesini projelendirme ve yasal çalışmalarını yapacağız. Onlarla ilgili önümüzde günlerde adım atacağız. Ama biz bunları taahhüt ettik ve yerine getireceğiz. Burada hem büyükşehir hem de Ankara’da ki merkezi hükümetin desteği önemli. Bunları alarak şehrimize kazandıracağız” dedi.

TRABZONSPOR İÇİ MUHALFETE YÜKLENDİ
Ortahisar Belediye Başkanı seçilmeden önce Trabzonspor’un avukatlığını yapan hatta Olağnüstü Genel Kurula yapılan itirazlarda bordo-mavilileri savunan Genç, kulüp içi muhalefete yüklendi. Genç “Trabzonspor’da çözüm her zaman birlik ve beraberlik. Daha farklı tartışmalarla beraber Trabzonspor’un gündemini işgal etmemek lazım. Yönetimimizin iyi bir çalışma yaptığını düşünüyorum. Kaliteli futbolcular transfer edildi. Bu futbolcuların takım haline gelmesi mutlaka bir süreç istiyor.

BİRAZ SABIRLI OLUN
Taraftarımızın biraz sabırlı olması lazım. Başkanın açık taahhüdü var “başaramazsam zaten bırakacağım”  Onun için ikide bir kongre olsun o tür şeyleri gündeme getirerek Trabzonspor’un motivasyonunu, moral gücünü düşürmemek lazım. Trabzonspor’un moral gücü Trabzon’da yaşayan her kesin moral değildir. Bir birleri ile eşittir. Ancak, şikeden mahkûm olmuş bir kulüp, Avrupa’dan şike nedeniyle bir ceza almış, Kapıkule’den 3 senedir dışarı çıkamayan bir kulübün bütün bu hukuksuzluklara ve mahkumiyetlere rağmen gösterdiği birlik ve beraberliği tertemiz şampiyonluğu hak ederek kazanmış bir kulüp olarak bizim göstermemiz benim için üzüntü verici.

 Yönetim başkan kim olursa olsun. Evvelki dönemde Sadri beydi. Bugün de aynı şeyi söylüyorum, yarın da aynı şeyi söyleyeceğim. Birlik ve beraberliği göstermemiz lazım. Kısır çekişmelere Trabzonspor7u alet etmemek lazım. Vakti zamanı geldiğinde kongrede olur, hepsi de olur. Çıkar adaylar Trabzonspor her zaman bütün kongrelerde dinamik geçmiştir, yine de öyle olur. Şuan da yargı kararıydı, genel kuruldu bu tür ufak tefek şeyler hem yönetimi hem de takımı mutlaka etkiler. Hocaya da güveniyorum. Kaliteli bir hoca. İnşallah ben kesinlikle iyiye doğru bir grafik olacağını düşünüyorum. Bu kadro bu kalite, biraz talihsizlik oluyor kaliteli oyuncularımız sakatlanıyor. Ama bunlar mazeret olamaz. Büyük bir kulüp Trabzonspor. Ama iyi bir grafik yakalayacağımızı düşünüyorum” dedi.

TFF'Yİ VE TERİM'İ TOPA TUTTU
Türk Milli Futbol takımının da durumunu değerlendiren Genç, “Türk futbolunu kaosa sürükleyen bu federasyondan bu kadar milli takım olur. Açık ve net. Türk futbolunu kaosa iten bir yönetimden bu kadar milli takım çıkar. O kadar açık ve net. Bu zamanında Türkiye Futbol Direktörü, herşeyden sorumlu işte. Hesabını versin. Sıfırı tüketti milli takım. Şenol hocaya yapılanların, dünya 3. Yaptıktan sonra Şenol Hoca için yapılan söylenen o kadar şeyden sonra bugün Fatih Terim için hiçbir şey konuşulamaması manidar buluyorum. Türk futbolunun bugün geldiği noktada bunların sorgulanması lazım. Tabi milli takım bizim takım içimiz parçalanıyor üzülüyoruz ama inşallah orada da artık başarılı sonuçlar alırız” diye konuştu.