61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Ekim Ayı toplantısı sert tartışmalara sahne oldu.
TTSO Meclis Toplantı salonunda gerçekleştirilen oturuma geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden TTSO üyesi İşadamı Merhum  Celal Hekimoğlu ve eski meclis başkanı İşadamı merhum Ali Osman Ulusoy anılarak başlandı. 
Meclis döneminin sona ermesinden ötürü   TTSO’nun bünyesinde bulunan meclis üyesi iş adamlarına TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve TTSO  meclis Başkanı Şadan Eren tarafından plaket taktim edlidi. Plaket töreninin ardından aylık faaliyet haberleri katılımcılara izletilerek meclis toplantısında konuşmalara ve madde oylamalarına geçildi.

Endüstri Bölgesi ile ilgili madde oylamasında iş adamı Ahmet Sarı ile TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu karşı karşıya geldi.

SARI "4 BÜYÜK PROJEDE BİR KURUŞ KATKI SAĞLANMADI "

Toplantıda söz alan Ahmet Sarı:

-7 yıl önce AB’den geçen peyniraltı suyu projesi vardı. O zaman da şirket kurmak için biz size yetki verdik 7 yıldır bütün paraları alındığı halde bunu sonuçlandıramadınız. -Tersane projesi vardı. 7 yıl önce yine şirkete yetki verdik. Şirket kuruldu. Bu da 7 yıldır hayata geçmedi. Hala bir kuruşluk şehre katkı sağlamadı.

-İnovasyon merkezenin toptan alınan parayla yapımı bitti, DOKA ile anlalıcaktı ama bu da becerip yapılamadı. Bunu da şirket olarak kurdular. 4.5 yıl oldu. DOKA desteğini geri çekti, iptal etti.

-Lojistik üs ile ilgili de aynı şey oldu. İtalyanlar geldi. Alt yapı çalıştı paralar harcandı ama ortada bir şey yok. Geçmişte 4 büyük projenin hayata geçmesi noktasında hiçbir olumlu adım atılamamışken bugün tekrardan Yatırım Adası projesi için yetki istiyorsunuz. Bizde diyoruz ki Aynı geçmişteki 4 büyük proje gibi bu da kadük olmasın. Açıklayın önceki şirketlerin yönetim kurulu kimlerden oluştu. Neden yol alınamadı. Bunun bize bilgisini verin. Biz de yenisi için size yetki verelim. Kurulacak şirket ile ilgili bilgi istedik.

Bu şirket yönetim kurulu üyesi meclisten oluşsun dedik. Senin kafasının arkasında bir şey var diyor Sayın Başkan.

Bende yok diyorum, direk olarak soruyorum. 4 büyük projede bu güne kadar ne oldu, nasıl oldu, şehre ne katkı sağlandı. Ben Geçmişin hesabını soruyorum. Gelecekte de aynı hatalar yapılmasın diyorum. Başka bir hesabım kesinlikte yoktur'

HACISALİHOĞLU "NİYETİNİZ BELLİ OLUYOR"

Konuyla ilgili tekrar söz alan TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu ise “Sormuş olduğunuz peynir altı suyu projesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Tersane ile ilgili projede DOKA ile devam ediyor. Bu projelerin gecikmesi AB fonlarından kaynaklı. AB projeleri yetişemez diye İPA2’ye bıraktı orada devam ediyor. İnovasyon merkeznde ise  bina yapımı başladı. Bu projemizde inşaat aşamasında devam etmektedir.  Meclis yönetim kuruluna yetki verir yönetim kurulu illemleri takip eder. Bizlerde meclis kararı yönetim kurulu kararı istenecek. Amacımız bu işlemlerin hızlı bir şekilde yönetilmesi. Niyetiniz belli oluyor. “ dedi.

SARI "ALTINDA BİRŞEY ARAMAYIN"

Bunun üzerine salonda soğuk rüzgarlar eserken Sarı “Niyetimiz açık. Bu yetki verilen arkadaşlar kimlerdir. bunları öğrenmek istiyorum. Yeşil saha ile alakalı yönetim kuruluna kimler yetki verdi. Zor bir soru değil altında birşey aramayın. “ dedi.

EREN "NOT ALDIRDIM"

Meclis Başkanı Şadan Eren ise tartışmayı noktalayarak “konu ile ilgili not aldırdım” dedi.