61SAAT HABER SERVİSİ - Cumhur ittifakının AK Parti Akçaabat Belediye Başkan adayı Osman Nuri Ekim, projelerini açıkladı. Akçaabat Erol Günaydın, Sanat Merkezinde saat 13:30’da başlayan proje tanıtım toplantısına AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon Eski Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, İlçe Başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

Salonun tamamen dolduğu proje tanıtım toplantısında ilk olarak İlçe Başkanları birer konuşma yaptı. Ardından ise Başkan adayı Ekim’i tanıtan bir video yayınlandı...
Tanıtım videosunun ardından ise Ekim, projelerini anlatan bir konuşma yaptı. Ekim, “Bugün tarifi imkansız bir heyecanı bir bahtiyarlığı yaşıyorum. Sevdamız Akçaabat’ımızı daha güzel yarınlara taşımak için planlarımızı projelerimizi sizlerle kamuoyuyla paylaşmak için bir arada bulunuyoruz.
Bu kutlu yolculuğa çıkarken bizlere inanan, bizlere güvenen, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere genel merkezimize, bakanlarımıza, milletvekillerimize tüm teşkilat mensuplarımıza en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum.

Ülkemiz ve milletimizin birlik ve beraberliğini sağlayarak ve ülkemizin bekasnı her şeyin önünde tutan Cumhur İttifakda ortağımız Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı sayın Dr. Devlet Bahçeli’ye Genel Merkezine, il ve ilçe teşkilatlarına teşekkürlerimi sunarım” dedi.

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ...
Ekim, sözlerine şu şekilde devam etti: “Sevdamız Akçaabat’ımızın tarihine, kültürüne, sosyal dokularının her zerresine, yaraşır adımlar atmak için yola çıkmış bulunuyoruz. Talip olduğumuz görevin üstleneceğimiz sorumluluğun ne kadar ağır olduğunu biliyoruz. Bu sorumluluk bilinciyle vatandaşlarımızın istek ve beklentilerine uygun olarak projelerimizi hazırlamaya özen gösterdik. Tüm Projelerimizi kapsayan en büyük projemiz “Gönül Belediyeciliğidir”
Gönüle yapılmayan gönüle dokunmayan hiç bir işin başarıya ulaşamayacağına inanıyoruz. Bunun somut örneği de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994 yılında İstanbul’da başlattığı ve sürdürmeye devam ettirdiği belediyecilik anlayışıdır. Bizim hizmet anlayışımızdaki referansımız Cumhurbaşkanımızın sergilediği anlayış yani gönül belediyeciliği olacaktır. Makam sevdalısı olarak değil hizmet sevdalısı olarak milletimizin yanında olmaya gayret edeceğiz.

31 Mart akşamı hemşerilerimiz teveccüh gösterip kültür – sanat – turizm ve spor şehri Akçaabat’ımıza hizmet etme şerefini bizlere tevdi ettiklerinde, değişim ve gelişimde sürekliliği sağlayan, sosyal belediyeciliğin hayat bulduğu şeffaf belediyecilik anlayışı çerçevesinde halkın yönetimde saz sahibi olduğu, belediye hizmetlerinin ilçemizin her noktasına ve her kesimine ulaştığı, yaşam kalitesi yüksek bir Akçaabat oluşturmak en büyük hedefimizdir. Bu hedefimize ulaşmak için hemşerilerimizin her daim yanımızda olacağına inancım tamdır”

KOORDİNASYONUNA VE DESTEĞİNE...
Ekim, “Bakanlarımız, bu hedefe ulaşmak için her zaman kapısını çalabileceğimiz gücümüz olacaktır. Milletvekillerimizin, gerek Ankara’da ve gerekse şehrimizde bizlerin yanında olacağına inanıyoruz. Ve tabi Büyükşehir Belediye Başkanımız, tüm proje ve hizmetlerimizde bilgisine, koordinasyonuna ve desteğine müracaat edeceğimiz önceliğimiz olacaktır.

EL BİRLİĞİ, GÜÇ BİRLİĞİ, SÖZ BİRLİĞİ, DAHASI GÖNÜL BİRLİĞİ

El birliği, güç birliği, söz birliği dahası gönül birliğiyle ilçemizi eğitim, sosyo-ekonomik ve kültürel alanlarda layık olduğu düzeye taşımak, spor tesisleriyle yeşil alanlarıyla cazibe merkezi haline getirmek, sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde vatandaşlarımızın her daim yanında olmak için mücadele edeceğiz. “aşkla çalışan yorulmaz.” İlkesiyle tüm çalışmalarımız gerçekleştireceğiz.

Bu kadim şehrin, Trabzon’umuzun ikinci büyük ilçesi / özellikle köftesi ve folkloru ile bir dünya markası olan Akçaabat’ımızı daha güzel yarınlara kavuşturmak için bıkmadan, usanmadan, yorulmadan tevazu, samimiyet ve gayretle çalışacağız.

Şehrimiz için büyük düşünüyoruz, büyük düşünenlerle yola çıkıyoruz” dedi.

Ekim, sözlerini şu şekilde tamamladı: 
"Gördüğünüz gibi Akçaabat’ımıza çağ atlatacak vizyon projelerle yola çıkıyoruz. İlçemizi iyi bildiğimiz için / en iyi analiz çalışmalarını yaparak, istişare ederek, bu proje çalışmalarımıza yön verdik. Akçaabat’ımızın daha iyi şartlarda hayat sürmesi için şimdide  bundan sonraki süreçte de elimizden geleni fazlası ile yapacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum. 1 Nisan itibari ile durmadan yorulmadan bu projeleri Akçaabat halkımızla buluşturmak tek gayemiz olacaktır" 

ZORLUOĞLU: DEMOKRATİK REJİMLERİN BAYRAM GÜNÜ...
Ekim’in ardından ise AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu konuştu. Zorluoğlu, “Gerçekten bütün projelerinde gençlere, çocuklara özel ihtiman gösterilmiş. Genç olmasının avantajını sonuna kadar kullanmış. Akçaabat’ımıza değer katacak, vizyoner projelerle gelmiş kendisini tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.
Önümüzdeki yerel seçimlere iki elin parmaklarının sayısından daha az bir zaman kaldı. 9 gün sonra inşallah hep birlikte demokratik rejimlerin bayram gününü, seçim gününü yaşayacağız. Allah şimdiden ülkemize ve ilimize hayırlı eylesin...
Ben yaklaşık 3,5 aydır alandayım. Sayın Vekillerimizle, Partimiz MHP partimiz, gençlik ve kadın kollarımızla beraber yoğun gayretle çalışıyoruz. Alanda gördüğümüz teveccüh, bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Hedefimiz 18 ilçenin tamamı ve büyükşehri Cumhur ittifakı olarak kazanmak.
Ben geçtiğimiz günlerde şehrimizle ilgili projelerimi ve eğer seçilirsem nasıl bir büyükşehir belediye bakanı profili çizeceğimi kamuoyuyla paylaştık.
Orada en büyük projem yeni yönetim anlayışı
Adalet ve hakkaniyet anlayışını öne çıkarıyorum. Benim hedefim güven veren, güvenilir belediye başkanı olmak. İnsanların büyükşehir belediye başkanı ile ilgili olarak güvenlerini arttıracak, adalet ve hakkaniyet duygularını okşayacak, hakikaten gerçek anlamda güven ortamı oluşturacak adımları çok kısa sürede tek tek atacağız. İstişareye ve ortak akla çok önem vereceğiz. Sorunun parçası olanları, çözümün de parçası yapmaya gerçekten niyetliyiz”