‘Eğitim ve turizm bacasız sanayimiz'

Ziyaretlerinde, Arsin’in AK Parti belediyeciliği ile önemli yatırımlar aldığından bahseden Hisoğlu, ilçedeki okulların yenilendiğine ve sayısının arttırıldığına değindi.

Eğitimde yenilenme

Hisoğlu açıklamasında, “AK Parti, Türkiye’de en çok yeni derslik sayısına ulaşan parti olmuştur. Partimizin eğitimde attığı adımlar, Arsin ilçemizde de önemli ölçüde hayata geçirilmiştir. Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Liseler, köy okullarının yenilenmesi, sayılarının arttırılması, Fatih Projesi kapsamında teknolojik sınıfların yapımı, yeni nesil kütüphane olarak adlandırılan Z-kütüphanelerin kurulması gibi eğitim-öğretimdeki bir çok yatırım AK Parti eliyle ilçemizde sağlanmıştır. Yine, Arsin Organize Sanayi Bölgesi ile koordineli olarak lisedeki öğrencilerimizi ilgili meslek dalına hazırlayan, birbiriyle entegre olan meslek okulları faaliyete geçmiştir. Trabzon’un en önemli sanayi bölgesi, bu şekilde sadece ekonomiye değil eğitime de kaktı vermeye başlamıştır.” dedi.

Arsinde bacasız sanayi ‘SANTA’

Arsin’in turizm potansiyelinin artması için önemli adımlar atıldığını söyleyen Hisoğlu, “Santa Harabeleri çok önemli kültürel bir miras. Bu mirastan günümüze kadar ayakta kalan ve halen özelliğini koruyan yapılar mevcut. Belediyemiz, Trabzon Büyükşehir Belediyemiz ve valiliğimiz ile gerek Kültür ve Turizm Bakanlığı gerek Karayolları Genel Müdürlüğü işbirliği içerisinde hareket ederek Santa’nın yolunu turist ve ziyaretçiler için daha kullanışlı, modern bir hale getirmek için son aşamaya geldiler. Arsin’in, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından, yatırım kapsamına alınacak Mega Sanayi Bölgeleri’nden biri olarak ilan edilmesinin ardından Santa Harabeleri de bacasız sanayi olarak ilçemize büyük katkılar sunacak. Tamamlandığında, konaklama hizmetlerinden, eğlence ve yaşam alanlarını barındıran bir çok tesis, Sana Harabeleri’nde hizmet vermeye başlayacak. Bunlar kağıt üzerinde kalan projeler değil, AK Parti iktidarında, AK Parti belediyeciliği ile gün be gün hayata geçen ömürlük yatırımlar. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. İnşallah biz de bu hizmet belediyeciliğine talibiz.” diye konuştu.