2019 Türkiye yerel seçimleri, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak ve Türkiye sınırları içindeki yerel yönetimlerin belirleneceği seçimdir.

Türkiye’de mahalli idareler ile mahalle/köy muhtarlıkları ve ihtiyar heyetlerinin seçilmesi amacıyla 2972 sayılı yasanın sekizinci maddesi uyarınca, her beş yılda bir yapılan seçimlerde AK Parti Şalpazarı belediye başkan adayı, AK Parti Şalpazarı muhtar adayı ve AK Parti Şalpazarı belediye meclis üyesi adayları, CHP Şalpazarı Belediye başkan aday adayı, CHP Şalpazarı muhtar adayı, CHP Şalpazarı belediye meclis üyesi adayı, MHP Şalpazarı belediye başkan adayı, MHP Şalpazarı muhtar adayı ve MHP Şalpazarı belediye meclis üyesi adayları,  İYİ Parti Şalpazarı belediye başkan adayı, İYİ Parti Şalpazarı muhtar adayı ve İYİ Parti Şalpazarı belediye meclis üyesi adayları, en kısa sürede bu sayfada olacak.

Şalpazarı'un belediye başkan aday adayları sayfası sürekli güncellenmektedir.

Cumhur İttifakı'nın Şalpazarı belediye başkan adayı MHP'den Refik Kurukız olarak belirlendi.

Millet İttifakı'nın Şalpazarı belediye başkan adayı İYİ Parti'den Mehmet Öngöz olarak açıklandı

AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti yerel seçimlere büyük önem veriyor. Onun için mevcut belediyelerinin korunmasının yanında AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti  olmayan belediyelerde de ipi göğüslemek isteniyor. AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti  Şalpazarı belediye başkan aday belirleme sürecinde Şalpazarı'da anket ve mülakatlar gerçekleştirilecek. Şalpazarı'un nabzını tutacak olan AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti , kendi belediyelerinde başkanların performanslarını ortaya koyacak.

Şalpazarı'da AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti olmayan belediyelerde ise halkın beklentileri analiz edilecek.

Şalpazarı'da AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti  belediye başkan aday adayları için hangi yol izlenecek?

AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti başvuru yapan aday adaylarının kendi ikamet ettikleri yerlerden aday olmaları zorunlu olacak. Aday adayları yerel yönetimler için projelerini de ortaya koyacak.